BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τη δεύτερη γενιά των αισθητήρων ψεκασμού WeedSeeker λάνσαρε η Trimble στην Agritechnica

Οι νέοι αισθητήρες της Trimble υπόσχονται έως και 90% εξοικονόμηση στο κόστος των εισροών όταν πρόκειται για τη στόχευση σε ζιζάνια ανθεκτικά στα ζιζανιοκτόνα.

weedseeker_product_a_2

Βασίλης Σοφός

41
0

Τη νέα γενιά των αισθητήρων WeedSeeker ανακοίνωσε ότι φέρνει στην αγορά η Trimble, υποσχόμενη στην διεθνή έκθεση Agritechnica πως οι νέες συσκευές, τοποθετημένες στην μπούμα του ψεκαστικού, θα προσφέρουν έως και 90% εξοικονόμηση σε ζιζανιοκτόνα. Οι νέοι αισθητήρες, WeedSeeker 2, εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο εντός του πεδίου αφού εξαλείφουν την ανάγκη για επανεκκινήσεις του συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι μετά από μια γρήγορη βαθμονόμηση κατά την πρώτη ενεργοποίηση το WeedSeeker 2 ρυθμίζεται αυτόματα εν κινήσει και προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες θερμοκρασίες, στον φωτισμό περιβάλλοντος και σε κάθε είδος εδάφους, εξασφαλίζοντας την μέγιστη δυνατή ακρίβεια ψεκασμού σε όλες τις συνθήκες.

«Ο επιλεκτικός ψεκασμός είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τον έλεγχο των ζιζανίων, ειδικά εναντίον εκείνων που δείχνουν ανοχή ή αντίσταση στα πιο κοινά ζιζανιοκτόνα», δήλωσε ο Daniel Rodriguez, υπεύθυνος διαχείρισης προϊόντων WeedSeeker για την Trimble Agriculture.

Η Trimble λέει επίσης ότι οι αισθητήρες γνωρίζουν ακόμη την ταχύτητα αλλά και τη θέση τους στην μπούμα του ψεκαστικού. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, αυτό σημαίνει ότι δεν θα ψεκαστούν τμήματα του πεδίου που έχουν ήδη καλυφθεί και οι αισθητήρες θα προσαρμοστούν αυτόματα στο χρονοδιάγραμμα του ψεκασμού όταν το ψεκαστικό κάνει μια στροφή ώστε να εξασφαλίστεί ότι το ζιζάνιο καλύπτεται. Επιπρόσθετα, το σύστημα WeedSeeker 2 καταγράφει τώρα κάθε ψεκασμό ζιζανιοκτόνου, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να δουν σε πραγματικό χρόνο πού υπάρχουν προβληματικές περιοχές και να κάνουν επισκόπηση στους χάρτες ψεκασμού πριν από τον επόμενο ψεκασμό.

Η κατασκευάστρια αναφέρει ότι η νέα γενιά των συσκευών είναι ελαφρύτερη και πιο ευέλικτη για μεγαλύτερες μπούμες, παρέχοντας μάλιστα μεγαλύτερη κάλυψη, συνεπώς δεν χρειάζονται πολλοί αισθητήρες. Όπως αναφέρεται, οι συσκευές μπορούν να λειτουργήσουν σε ταχύτητες κίνησης μέχρι και 40 χλμ./ώρα. Σημειωτέον ότι το WeedSeeker 2 είναι συμβατό με τις οθόνες της Trimble και επικοινωνεί με τις υπηρεσίες εντοπισμού θέσης και τα συστήματα καθοδήγησης του τρακτέρ.

Η οθόνη GFX-750 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απεικόνιση της λειτουργίας ανίχνευσης, εκτός από τη χρήση της για το σύστημα καθοδήγησης, στοιχείο που εξαλείφει απευθείας την ανάγκη για επιπλέον τερματικό μέσα στην καμπίνα του τρακτέρ. Όμως οι οθόνες της Trimble δεν είναι απαραίτητες αν το υπάρχον τερματικό του τρακτέρ είναι συμβατό με σύστημα ISObus. Για το τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι τα WeedSeeker 2 ταιριάζουν στις περισσότερες μπούμες της αγοράς καθώς διαθέτουν μια universal (ενιαία) βάση στήριξης. Τα μέρη της συσκευής καθαρίζονται εύκολα, συνολικά όμως είναι αδιάβροχα και ανεπηρέαστα από τις εξωτερικές συνθήκες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία