Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το πρώτο της αυτοκινούμενο ψεκαστικό μηχάνημα αποκάλυψε η Lemken στην Agritechnica

Το κενό στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας μόλις γέμισε, με το πρώτο αυτοκινούμενο ψεκαστικό Lemken να αποκαλύπτεται στην Agritechnica 2019.

1391964-507769

Βασίλης Σοφός

363
0

Μετά τα αναρτώμενα και συρόμενα ψεκαστικά, αλλά και την ένταξη στην γκάμα των λιπασματοδιανομέων της Sulky, το επόμενο μεγάλο βήμα για την Lemken είναι το πρώτο αυτοκινούμενο ψεκαστικό Nova 14 που παρουσιάστηκε στην διεθνή έκθεση Agritechnica. Tο Nova 14 διαθέτει δεξαμενή με χωρητικότητα από 4800 έως 7200 λίτρα και μπούμα με πλάτη από 24 έως και 39 μέτρα.

Ο κινητήρας του Nova 14 ανήκει στη Deutz, ενώ το πλαίσιο της καμπίνας είναι από την Krone, με τη Lemken να αναδιαμορφώνει όμως το εσωτερικό τοποθετώντας το δικό της σύστημα ελέγχου. Οι αλουμινένιοι βραχίονες προέρχονται από την Pommier, η οποία δανείζει τους βραχίονες και στον ψεκαστήρα Orion. 

Η Lemken λέει ότι έχει δοθεί προσοχή στην καμπίνα, η οποία έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μεγάλη άνεση, απαραίτητο χαρακτηριστικό για μακράς διαρκείας εργασία. Ο ψεκαστήρας είναι επίσης διαθέσιμος με ένα προαιρετικό σύστημα φίλτρων αέρα τριών σταδίων της κατηγορίας 4, το οποίο δημιουργεί μόνιμη θετική πίεση στην καμπίνα για να αποτρέψει την είσοδο καπνού. Φυσικά στην άνεση συμβάλλει ο αυτόματος έλεγχος κλιματισμού καθώς και το ραδιόφωνο με Bluetooth.


Όλες οι λειτουργίες ελέγχοναι από την εφαρμογή MegaSpray και προβάλλονται στα τερματικά CCI 800 ή CCI 1200. Ρυθμίσεις όπως αυτή του πλάτους, του τμήματος εφαρμογής, της καθοδήγησης μέσω GPS και τη διαχείριση της εργασίας. Οι τηλεσκοπικοί άξονες προσφέρουν πλάτη γραμμής από 1.800 έως 2.300 χιλιοστά ενώ η υδραυλική ρύθμιση της γραμμής είναι προαιρετική.

Παράλληλα τα πλάτη των ελαστικών του Nova 14 κυμαίνοναι από 300 έως 650 χιλιοστά ενώ η απόσταση από το έδαφος είναι 1.200 χιλιοστά. Επιπρόσθετα, ένα προαιρετικό υδραυλικό σύστημα ανύψωσης ανυψώνει το πλαίσιο μέχρι 1.600 χιλιοστά. Ακόμη, μια ανεξάρτητη, υδροπνευματική ανάρτηση τροχών διατηρεί την οδήγηση ομαλή, διατηρώντας όμως ταυτόχρονα την ισορροπία της μπούμας σταθερή σε επικλινή εδάφη.
Σύμφωνα με την Lemken, το σύστημα ελέγχου ισορροπίας με αυτόματη καθοδήγηση κρατά τον βραχίονα σε μια σταθερή θέση και διατηρεί τη σωστή απόσταση από την επιφάνεια του σημείου-στόχου. Επίσης μέχρι πέντε αισθητήρες εξασφαλίζουν ότι οι μεμονωμένοι βραχίονες προσαρμόζονται στο ανώμαλο έδαφος ή στην διαφορετική καλλιέργεια. Ο επαγωγέας, τέλος, έχει χωρητικότητα 55 λίτρων και παρέχει ροή μέχρι την άκρη χωρίς να παράγει ομίχλη ψεκασμού ενώ μια έγχρωμη οθόνη πάνω από τον πηνίο επιτρέπει την εύκολη λειτουργία του υδραυλικού συστήματος νερού.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία