BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Για την επαναστατική σπαρτική Precea τιμήθηκε η Amazone στην Agritechnica

Στην καρδιά του μηχανήματος περιλαμβάνεται ένα νέο σύστημα διαχωρισμού των σπόρων, που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των μοντέλων EC και EDX, ενώ κάθε πνευματική μονάδα διαχωρισμού λειτουργεί ηλεκτρικά κατ'επιλογήν.

Precea3000-AC_KG3001_Valtra_d0_kw_P4246117_FAVORIT__1_

Βασίλης Σοφός

133
0

Με το σύστημα μέτρησης με πίεση τροχών επαναστατεί η σπαρτική Amazone Precea, η οποία τιμήθηκε με το βραβείο «Machine of the Year» της Agritechnica, στην κατηγορία του εξοπλισμού σποράς και φύτευσης. Οι επιλογές που προσφέρει η εταιρεία είναι δύο: ένα μηχάνημα 9 μέτρων και 12 σειρών και ένα μηχάνημα 6 μέτρων και εννέα σειρών, αμφότερα λειτουργώντας με σύστημα πίεσης της χοάνης, η οποία με τη σειρά της σπρώχνει τον σπόρο σε έναν αυλακωτό τροχό πριν αυτός φθάσει στο έδαφος.

Αναλυτικότερα, το Precea 4500-2 μπορεί να επεκτείνει το πλάτος εργασίας του με τρεις τρόπους: με μια απλή δοκό, με τηλεσκοπική δοκό δύο μερών ή με μία μεταβλητή τηλεσκοπική δοκό.  Αντίστοιχα το πλάτος κατά την μεταφορά εκτείνεται στην πρώτη περίπτωση σε πάνω από 3 μέτρα, ο δεύτερος τρόπος διαμορφώνει πλάτος κάτω από 3 μέτρα ενώ ο τρίτος επιτρέπει αλλαγές στις αποστάσεις των σειρών.  

Με την χρήση της μεταβλητής τηλεσκοπικής δοκού επιτρέπεται η εύκολη φύτευση διαφορετικών καλλιεργειών και σύμφωνα με την Amazone μπορεί, για παράδειγμα, το μηχάνημα να εργαστεί σε καλλιέργεια τεύτλων με 450 χιλιοστά απόσταση μεταξύ των σειρών και σε καλλιέργεια αραβοσίτου με 750 χιλιοστά απόσταση, όλα αυτά με το πάτημα ενός κουμπιού.  

Ο χοάνες μπορούν να αποθηκεύσουν 55 λίτρα και η μέτρηση στα μοντέλα Precea βασίζεται σε σύστημα υψηλής πίεσης. Τόσο ο σπόρος όσο και ολόκληρη μονάδα μέτρησης πιέζονται από έναν φυσητήρα ενώ την ίδια στιγμή ο σπόρος πιέζεται στον κεντρικό δίσκο. Κάτω από το κανάλι προώθησης, υπάρχει όμως και ένας οπτικός ανιχνευτής σπόρου που παρακολουθεί τυχόν αστοχίες οι οποίες εμφανίζονται στο τερματικό του τρακτέρ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία