BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Όλη τη τεχνογνωσία της στο ρυμουλκούμενο Jumbo βάζει η Pöttinger

Η ναυαρχίδα της εταιρείας έρχεται πλήρως εξοπλισμένη με νέο μοντέρνο σχεδιασμό και πικ απ με δόντια Durastar πάχους 6 χιλιοστών.

jumbo_7220_combiline_steyr_20_hq_3fd__2

Βασίλης Σοφός

9
0

Με το γιγαντιαίο ρυμουλκούμενο πικ απ Jumbo υπόσχεται η Pöttinger ότι θα απογειώσει την απόδοση κατά τις απαιτητικές περίοδους της συγκομιδής στις μεγάλες καλλιέργειες των παραγωγών. Το νέο σύστημα πικ απ που ενσωματώνει το ρυμουλκούμενο Jumbo είναι εφοδιασμένο με δόντια πάχους 6 χιλιοστών Durastar ενώ το πλευστό τμήμα των 7 σειρών εξασφαλίζει προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη αξιοπιστία σε δύσκολες συνθήκες συγκομιδής.

Επίσης, το κατ'επιλογήν σύστημα πικ απ Superlarge με πλάτος συλλογής 2,36 μέτρα διαθέτει υδραυλικά πτυσσόμενους τροχούς. Αυτοί ελέγχονται από το τερματικό ώστε το πλάτος κατά τη μεταφορά να διαμορφωθεί στα 2,55 μέτρα. Σύμφωνα με την Pöttinger, την «καρδιά» του νέου Jumbo αποτελεί το σύστημα φόρτωσης Powermatic Plus, ικανό να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις ισχύος κάθε τρακτέρ.

Ο ρότορας και το κιβώτιο ταχυτήτων του παρέχουν πολύ καλή κοπή και συμπίεση υψηλής απόδοσης. Ο ρότορας φόρτωσης με οκτώ σειρές οδοντωτών τροχών τοποθετημένων σε έλικα, παραλαμβάνουν με σημαντικά αποτελεσματικό τρόπο την συγκομιδή από το πικ απ, ακόμη και αν αυτή είναι υγρή και μικρή. Τα δόντια με τη σειρά τους καθοδηγούν τη σοδειά ενεργά και ομαλά μέσα από το σύστημα κοπής με τους τεμαχιστές των 34 χιλιοστών.

Προκειμένου να μειωθεί η απαιτούμενη ισχύς κατά τη φόρτωση, το δάπεδο έχει χαμηλώσει κατά 150 χιλιοστά. Αυτό σημαίνει πως όταν αρχίζει η φόρτωση, σχηματίζεται ένα συμπαγές, σταθερό «πακέτο» στο εμπρόσθιο άκρο του θαλάμου φόρτωσης και στη συνέχεια τραβιέται συνεχώς προς τα πίσω από το δάπεδο. Το πακέτο της της συγκομιδής ανυψώνεται και προς τα πάνω, καθώς τραβιέται προς τα πίσω έτσι ώστε ο θάλαμο φόρτωσης να γεμίζει με ομοιόμορφο τρόπο από την συγκομιδή. Ακόμα, το σύστημα AutoCut ακονίζει αυτόματα τα μαχαίρια εξασφαλίζοντας ότι αυτά θα είναι πάντα αιχμηρά κατά την εργασία.

Να σημειωθεί, τέλος, πως το σασί του ρυμουλκούμενου είναι υδροπνευματικό με μεγάλη απόσταση τροχών (1085 χιλιοστά) στον άκαμπτο άξονα, στοιχείο που προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια σε όλες τις συνθήκες εργασίας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία