BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με ταχείς ρυθμούς προς την εκμηχάνιση προχωρούν οι Ινδοί

Στην Ινδία αυτή τη στιγμή εργάζονται περίπου 700.000 νέα τρακτέρ, με την έκθεση Eima Agrimach που διοργανώθηκε πριν λίγες ημέρες να ενισχύει αυτή την αυξανόμενη τάση για εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων εκεί.

18__india_5_2

Βασίλης Σοφός

21
0

Στην πλήρη μεταμόρφωση του αγροτικού κλάδου και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς οδηγείται η Ινδία, εκεί όπου το Ινστιτούτο Αγροτικής Έρευνας και 400 εκθέτες της εγχώριας αγοράς έδειξαν το ενδιαφέρον τους για την εκμηχάνιση της γεωργίας της χώρας, στη έκθεση που διοργανώθηκε σε μία έκταση 15.000 τετραγωνικών από την FICCI (Ινδική Ομοσπονδία Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου) και την Ένωση Ιταλών Κατασκευαστών Αγροτικών Μηχανημάτων (FederUnacoma).

Με 140 εκατομμύρια εκτάρια καλλιεργούμενης γης, η Ινδία φιλοδοξεί να μεταμορφώσει τον γεωργικό κλάδο. Στόχος της κυβέρνησης είναι μάλιστα να ενισχύθούν οι ευκαιρίες αύξησης του εισοδήματος των περίπου 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων που ζουν στις αγροτικές περιοχές της Ινδίας (το 60% των κατοίκων) μέχρι το 2022, μέσω της αύξησης στο διπλάσιο των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων.

Η εκμηχάνιση του αγροτικού κλάδου αποτελεί βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου της χώρας, μαζί με την παράλληλη οικονομική στήριξη που βοηθά τους αγρότες να αγοράσουν νέα τρακτέρ. Ωστόσο η έλλειψη νερού έρχεται ως ταυτόχρονα ως πρόκληση-κλειδί για την επιτυχία του πλάνου της Ινδίας, καθώς πολλές είναι οι περιοχές που πλήττονται από ξηρασία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία