BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Νέο εργοστάσιο στη Ρωσία για τα τρακτέρ και τις θεριζοαλωνιστικές της ετοιμάζει η Rostselmash

Η ρωσική φίρμα επενδύει περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ για το νέο της υπερσύγχρονο εργοστάσιο στα περίχωρα της ρωσικής πόλης Rostov-on-Don, το οποίο εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2023 και θα ικανοποιεί την αυξημένη ζήτηση σε τρακτέρ, θεριζοαλωνιστικές και ενσιρωτικές.

1__rostselmash_2

Βασίλης Σοφός

191
0

Ως ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια της ρωσικής βιομηχανίας μέχρι τώρα χαρακτηρίζεται η νέα γραμμή παραγωγής που θα εγκαινιάσει η κατασκευάστρια αγροτικών μηχανημάτων Rostselmash στη Ρωσία.

Το νέο εργοστάσιο εκτιμάται ότι θα στοιχίσει περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ και θα εκτείνεται σε 42 στρέμματα. Εκεί θα κατασκευάζονται πολλά από τα μηχανήματα της εταιρείας, σε μεγαλύτερο ρυθμό παραγωγής, στόχος που έχει θέσει από την αρχή η εταιρεία, η οποία θέλει να εμπλουτίσει την γκάμα μοντέλων της αλλά και την ετήσια παραγωγή.

Η είσοδος της Rostselmash στην αγορά των τρακτέρ ξεκίνησε το 2007, όταν αγόρασε την καναδική εταιρεία Buhler Versatile. Η συναρμολόγηση των Versatile ξεκίνησε στο Rostov-on-Don το 2009 και από το 2016 κατασκευάζονται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Οι πωλήσεις της εταιρείας αυξάνονται κατά μέσο όρο 15-20% ετησίως και οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις δύνανται να παράγουν μέχρι 1000 τρακτέρ το χρόνο, με την Rostselmash να σημειώνει μάλιστα πως έχουν πωληθεί πάνω από 2000 τρακτέρ RSM της Σειράς 2000 (380-405 ίπποι) στις χώρες της ΚΑΚ (Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών), τη Ρωσία, την Ευρώπη και την Αφρική.

Η Σειρά 3000 (442-583 ίπποι) λανσαρίστηκε πέρυσι και αναμένεται να φορέσει και ερπύστριες στο εγγύς μέλλον. Ντεμπούτο πρόσφατα έκανε και το Versatile Nemesis των 170-250 ίππων, το οποίο επί του παρόντος κατασκευάζεται μαζί με τα Kubota και σύντομα -μαζί με άλλα νέα μοντέλα- θα έρθει και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία