Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Αξιολόγηση της ποιότητας των σιτηρών σε 30 δευτερόλεπτα δίνει το νέας γενιάς γκάτζετ GrainSense

Στόχος της νεοφυούς επιχείρησης με το νέο της γκάτζετ είναι να δώσει στους κτηνοτρόφους και στους άλλους παραγωγούς τον απόλυτο έλεγχο των σιτηρών έτσι ώστε εκείνοι να γνωρίζουν με απόλυτη ακρίβεια την ποιότητα των δημητριακών τους.

GrainSense_field-1400-1349x900

Βασίλης Σοφός

1111
1

Μέτρηση της περιεκτικότητας σε πρωτεϊνη, υγρασία, λάδι και υδατάνθρακες μέσα σε περίπου 30 δευτερόλεπτα πετυχαίνει να φέρει εις πέρας η νέα συσκευή της νεοφυούς επιχείρησης GrainSense που δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει στους παραγωγούς τον απόλυτο έλεγχο των σιτηρών έτσι ώστε εκείνοι να μπορούν να αξιολογήσουν την ποιότητα αλλά και την τιμή του προϊόντος. «Οι αγρότες δε θέλουν πλένον να περιμένουν μέρες για να έχουν τα αναλυτικά αποτελέσματα από τα σιτηρά τους που εξάγονται από το εργαστήριο», λέει ο Ykä Marjanen, συνιδρυτής του GrainSense. Όπως τονίζει ο ίδιος, η συσκευή είναι αρκετά προσιτή, αφού προσφέρει την ίδια «υπηρεσία» που παρέχει ένα εργαστήριο αλλά με μικρότερο κόστος.

Πανω απ'όλα όμως, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι συγκεντρωμένα σε μια συσκευή που μπορεί ουσιαστικά ο καθένας να χρησιμοποιήσει. Για πρώτη φορά λοιπόν, ο παραγωγός μπορεί να μετρήσει γρήγορα τις βασικές παραμέτρους μιας καλλιέργειας στο πεδίο-πριν την συγκομιδή- και να λάβει άμεσα αποφάσεις οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα της καλλιέργειας.

Αξίζει να σημειώσουμε μάλιστα πως η συσκευή, όπως αναφέρει η νεοφυής επιχείρηση που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του GraineSense, θα επιτρέψει στους κρεατοπαραγωγούς να ελέγχουν και να προσαρμόζουν την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη των ζωοτροφών σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που μπορεί να έχει σημαντικό θετικό αντίκτυπο στην κερδοφορία. Πώς δουλεύει η συσκευή Το GraineSense βασίζεται σε ένα λογισμικό οπτικής ανίχνευσης με Bluetooth συνδεσιμότητα για σύνδεση με κινητή συσκευή.

Η συσκευή ενσωματώνει όμως και σύστημα NIR (φασματοσκοπία απορρόφησης υπερύθρων). To GraineSense λειτουργεί με μπαταρία και μπορεί να ανιχνεύσει μέχρι και δείγμα 60-80 κόκκων. Για να γίνει μια μέτρηση αρχικά τοποθετείται ένας κενός κόκκος. Στη συνέχεια όλοι μαζί οι κόκκοι τοποθετούνται στον ειδικό χώρο που περιλαμβάνει η συσκευή και μετριούνται. Από αυτές τις δύο μετρήσεις μπορεί να προσδιοριστεί η διατομή απορρόφησης (ACS) των κόκκων. Την ίδια στιγμή, πολλαπλασιαστικοί αλγόριθμοι βαθμονόμησης χρησιμοποιούνται για να καθορίσουν τις ποσότητες πρωτεϊνών, υδατανθράκων, ελαίων και υγρασίας των σιτηρών.

Η πλατφόρμα (περιλαμβάνεται μια ετήσια συνδρομή 250 ευρώ) με την οποία συνεργάζεται η συσκευή είναι μια εφαρμογή για κινητά με GPS και σύνδεση στο cloud (αποθήκευση δεδομένων στο διαδίκτυο) που δίνει τη δυνατότητα μέτρησης τεσσάρων ειδών δημητριακών (κριθάρι, βρώμη, σίκαλη και σιτάρι) με απεριόριστη αποθήκευση δεδομένων και δυνατότητα ανταλλαγής αποτελεσμάτων μέτρησης με άλλους χρήστες.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

17-01-2020 10:05ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΑΘΗΣ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΗΡΘΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΡΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΟΣΟ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η TRACTOR GPS

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία