BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Αισθητήρα μέτρησης των επιπέδων νιτρικού στο έδαφος λανσάρει η BGN Technologies

Με την χρήση ενός αισθητήρα εδάφους η μέτρηση του επιπέδου σε νιτρικό έρχεται σε πραγματικό χρόνο, βοηθώντας τον παραγωγό να βελτιστοποιήσει την εφαρμογή λιπάσματος στην καλλιέργειά του.

002_786_IMG_KopievanSoilNitrateSensor

Βασίλης Σοφός

10
0

Άμεση, συνεχή και σε πραγματικό χρόνο μέτρηση των νιτρικών του εδάφους καταφέρνει να κάνει ο νέος αισθητήρας που λανσάρει η εταιρεία BGN Technologies σε συνεργασία με το Ben-Gurion University (Ισραήλ).

Η συγκεκριμένη συσκευή βασίζεται σε έναν οπτικό αισθητήρα νιτρικών και μέσω φασματοσκοπικής απορρόφησης δύναται να κάνει τις απαραίτητες μετρήσεις. Σύμφωνα με τους ερευνητές της εταιρείας, η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει τη συνεχή μέτρηση των νιτρικών αλάτων στο νερό του πορώδους εδάφους σε πραγματικό χρόνο, με τους ίδιους να τονίζουν πως η συσκευή είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στις σκληρές χημικές και φυσικές συνθήκες του εδάφους.

Ο αισθητήρας μπορεί να ανιχνεύσει συγκεντρώσεις νιτρικών αλάτων στην περιοχή. Η ικανότητά του να παρακολουθεί συνεχώς τα επίπεδα νιτρικών αλάτων του εδάφους παράγει μια εξαιρετικά λεπτομερή απεικόνιση των ταχέως μεταβαλλόμενων συγκεντρώσεων νιτρικών στο διάλυμα του εδάφους.

Βελτιστοποίηση της εφαρμογής λιπασμάτων

«Οι τρέχουσες μέθοδοι για τη μέτρηση του νιτρικού του εδάφους είναι δύσκολες, απαιτούν εργασία και δεν παρέχουν ένδειξη σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την πραγματική συγκέντρωση θρεπτικών ουσιών στο έδαφος», δήλωσε ο καθηγητής Ofer Dahan που συνεργάστηκε για την ανάπυξη της συσκευής.

«Το νέο επίτευγμά μας, που επιτρέπει την παρακολούθηση των επιπέδων νιτρικών αλάτων σε πραγματικό χρόνο, μπορεί να παρέχει στους αγρότες πολύτιμα στοιχεία σχετικά με τη διαθεσιμότητα θρεπτικών ουσιών για τις καλλιέργειες», πρόσθεσε ο καθηγητής Arnon, ο οποίο έδωσε και αυτός τα φόντα του στην εξέλιξη της συσκευή.

Όπως αναφέρεται μάλιστα, η συγκεκριμένη λύση επιτρέπει τη βελτιστοποίηση της εφαρμογής των λιπασμάτων, καθώς και την εξοικονόμηση νερού και τη μείωση της ρύπανσης των υδάτινων πόρων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία