BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ανάμεικτα τα συναισθήματα για τις παγκόσμιες πωλήσεις τρακτέρ βάσει των στοιχείων του οργανισμού FederUnacoma

Τα στατιστικά στοιχεία του ιταλικού οργανισμού FederUnacoma για το 2019 σκιαγράφησαν ένα μικτό τοπίο στην αγορά τρακτέρ σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Κίνα και Ινδία.

SDF_TREVIGLIO_Linea-2-1024x683

Βασίλης Σοφός

36
0

Τα πάνω τους πήραν οι πωλήσεις τρακτέρ στην Ευρώπη, με τον ιταλικό οργανισμό FederUnacoma να λέει πως η Γαλλία συνεισέφερε σημαντικά στο να πουληθούν συνολικά 178.000 μονάδες. Μόνο στην Γαλλία οι πουλήθηκαν 34.600 τρακτέρ και αυτό μεταφράζεται σε μια αύξηση της τάξεως του 16%.

Μετά τη Γαλλία ακολούθησε η Γερμανία με αύξηση 4,8% ( 29.000 τρακτέρ) και η Ισπανία με 6,8%. Το Ηνωμένο Βασίλει ήταν και αυτό ανάμεσα στις χώρες με σημαντικά αυξημένες πωλήσεις και αυτό σε ποσοστό μεταφράζεται σε 5,4%.

Αύξηση όμως κατά 3,6% των πωλήσεων τρακτέρ καταγράφηκε και στις ΗΠΑ, εκεί όπου ταξινομήθηκαν 245.000 μονάδες αλλά και στη Ρωσία, που πουλήθηκαν 25.000 μονάδες (αύξηση 15%).

Μολονότι η Ινδία παραμένει μία από τις ισχυρότερες αγορές τρακτέρ από πλευράς όγκου, οι αριθμοί έδειξαν πως εκεί ταξινομήθηκαν 10% λιγότερα τρακτέρ και συγκεκριμένα 723.000 μονάδες.

Ο ιταλικός οργανισμός FederUnacoma εκτιμά ότι η κατάσταση είναι πιο κρίσιμη στην Κίνα, εκεί όπου η γενική επιβράδυνση της γεωργικής οικονομίας και η μείωση των επιδοτήσεων για την αγορά γεωργικών μηχανημάτων ήταν σε μεγάλο βαθμό οι κύριοι παράγοντες που οδήγησαν στην εκτιμώμενη πτώση κατά 20% των πωλήσεων τρακτέρ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία