BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Επετειακά και ενισχυμένα τα νέα Landini Rex 4 των 70-112 ίππων

Κατασκευασμένα 100% στην Ιταλία, τα νέα μοντέλα της Σειράς Rex 4 αποδίδουν 70 έως 112 ίππους, ενωματώνοντας παράλληλα λύσεις τεχνολογίας αιχμής

Landini-REX-4-3

Βασίλης Σοφός

1770
0

Για περισσότερα από 30 χρόνια, ο όμιλος της Argo Tractors, έχει βασίσει την επιτυχία στην εξειδίκευση και την ενοποίηση πόρων, μια στρατηγική που έχει οδηγήσει τους μηχανικούς της να ενισχύσουν περαιτέρω τα ήδη προηγμένα χαρακτηριστικά της σειράς REX.

Kατασκευασμένα 100% στην Ιταλία, αποδίδουν ιπποδυνάμεις από 70 έως 112 ίππους στις 2000 σ.α.λ. και σύμφωνα με την Landini σηματοδοτούν μία καινοτομία στον κλάδο τον δενδροκομικών όσον αφορά το συμπαγές σχεδιασμό, την εργονομία, την άνεση και την ευελιξία.

Η σειρά REX 4 διατίθεται με διαφορετικές επιλογές αξόνων και κιβωτίων ταχυτήτων και σε διαφορετικές διαστάσεις. Επίσης προσφέρουν την επιλογή οριζόντιας ή κάθετης εξάτμισης. Τα μοντέλα F, GT, S και V προσφέρονται για διαφορετικές χρήσεις:

●Το μοντέλο F: ιδανικό για εργασία σε στενούς οπωρώνες-γραμμικές καλλιέργειες.

●Το μοντέλο S: ιδανικό για εργασίες σε ιδιαίτερα στενούς οπωρώνες καθώς διαθέτει στενότερη καμπίνα.


●Το μοντέλο V: ιδανικό για εργασίες σε αμπελοκαλλιέργιες.

●Το μοντέλο GT: ιδανικό για εργασίες σε ελαιώνες με φαρδιούς διαδρόμους και για εργασίες σε ανοικτές καλλιέργειες.


Η σειρά REX 4 είναι εφοδιασμένη με ολοκαίνουργιους κινητήρες Deutz AG TCD L4 2.9L, κατασκευασμένοι στις εγκαταστάσεις της Deutz AG στην Γερμανία. Με τεχνολογία τεσσάρων βαλβίδων ανά κύλινδρο, με turbo, intercooler και σύστημα υψηλής πίεσης ψεκασμού common rail, οι κινητήρες προσφέρουν μεγαλύτερη ισχύ, υψηλότερα αποθέματα ροπής, μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και προσφέρουν εξαιρετική ευελιξία χρήσης.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, η κατανάλωση καυσίμου είναι εξαιρετικά μειωμένη λόγω της απουσίας συστήματος αναγέννησης καυσαερίων. Επιπρόσθετη οικονομία επιτυγχάνεται λόγω του συστήματος μνήμης στροφών Engine Memo Switch, το οποίο επιτρέπει στον χειριστή να αποθηκεύει και να επαναφέρει τις στροφές του κινητήρα σύμφωνα με το παρελκόμενο που χρησιμοποιείται.

Τα τρακτέρ της σειράς REX 4 διαθέτουν στην βασική έκδοση το κιβώτιο Speed Four με 4 συγχρονιζέ ταχύτητες σε 4 βαθμίδες και προσφέρουν 16 ταχύτητες εμπρός και 16 όπισθεν. Οι επιλογές κιβωτίων ταχυτήτων περιλαμβάνουν το Power Four (Hi-Lo) προσφέροντας 32 ταχύτητες εμπρός και 32 όπισθεν, και το Xtrashift (3 powershift) που προσφέρει 48 ταχύτητες εμπρός και 16 όπισθεν με έρπουσες που μπορούν να επιτύχουν ελάχιστη ταχύτητα 300 μέτρα ανά ώρα και είναι το μοναδικό στην κατηγορία του, λέει η κατασκευάστρια εταιρεία. Επίσης μπορεί να εφοδιαστεί με 4 ταχύτητες ΡΤΟ κατά παραγγελία και με την λειτουργία ΑutoPTO για την εύκολη εργασία στα κεφαλάρια.

Η σειρά REX4 διατίθεται με πλήθος επιλογών σύνθεσης του υδραυλικού συστήματος για να ικανοποιεί απόλυτα τις διαφορετικές απαιτήσεις των αγροτών. Στην βασική σύνθεση περιλαμβάνεται διπλή αντλία με παροχή 50 λ./λεπτό στο ανυψωτικό και στις βαλβίδες και 28 λ./λεπτό στο τιμόνι. Κατά παραγγελία, διατίθεται τριπλή αντλία με ροή 44+41+28 λ./λεπτό με εμπρόσθιες παροχές. Το τρακτέρ μπορεί να έχει έως και 7 διπλές παροχές, 4 πίσω και 3 εμπρός.

Επίσης μπορεί να εξοπλιστεί με ηλεκτροϋδραυλικές παροχές εμπρός, κατανεμητή ροής για τον έλεγχο πολλών παροχών με ένα χειριστήριο (joystick ) και διαχωριστή ροής για την ρύθμιση της πίεσης στα χειριστήρια. Το υδραυλικό σύστημα προσφέρεται με μηχανικό ή ηλεκτρονικό έλεγχο και εξωτερικά χειριστήρια στα φτερά για την εύκολη διαχείριση των παρελκομένων.

Τα μοντέλα F, S και V προσφέρονται κατά παραγγελία με υδραυλικές κόντρες στα μπράτσα του ανυψωτικού που ελέγχονται εύκολα με κουμπί. Η νέα αισθητική σχεδιασμού και η ολοκαίνουργια καμπίνα προσφέρει στον χειριστή ένα νέο περιβάλλον εργασίας, με βελτιωμένη ορατότητα, περισσότερη εργονομία και λεπτομερή έλεγχο κάνοντας την εργασία με παρελκόμενα εμπρός και πίσω εύκολη, γρήγορη και ασφαλή, όπως υποστηρίζει η Landini.

Επίσης, το υψηλό επίπεδο ποιότητας των υλικών και του φινιρίσματος εξασφαλίζουν τη μέγιστη άνεση. Η καμπίνα εφοδιάζεται κατά παραγγελία με την τεχνολογία προστασίας Protection class 4, για εγγυημένη προστασία του χειριστή κατά την διάρκεια χρήσης φυτοπροστατευτικών. Πλέον οι ψεκασμοί γίνονται πιο εύκολοι για τον χειριστή. Δεν χρειάζεται η επίπονη και χρονοβόρα αλλαγή φίλτρων στην καμπίνα. Ο χειριστής με το πάτημα ενός κουμπιού μπορεί να ρυθμίσει πότε θα χρησιμοποιεί το φίλτρο άνθρακος για τους ψεκασμούς ή το φίλτρο σκόνης για τις συμβατικές εργασίες.

Τα μηχανήματα Landini διαθέτει στην ελληνική αγορά
η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ (210/3499323)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία