Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Fendt Katana 650: Ο διάδοχος της 600άρας ενσιρωτικής συνολικά ανανεωμένος

Μετά την βόλτα στις παγκόσμιου βεληνεκούς εκθέσεις, ήρθε η ώρα της διάθεσης στην αγορά της νέας ενσιρωτικής Katana των 650 ίππων από την Fendt.

Katana-2

Βασίλης Σοφός

21
0

Διατηρεί τα στοιχεία-αβαντάζ και βελτιώνει συνολικά τα χαρακτηριστικά άνεσης, παραγωγικότητας και ποιότητας ροής η Fendt με την νέα Katana 650 που αποδίδει 650 ίππους (25 παραπάνω) από το ίδιο εξακύλινδρο κινητήριο σύνολο MTU που φορούσε και ο προκάτοχος Katana 600.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο σύστημα εισαγωγής και επεξεργασίας του υλικού βελτιώνει τη ροή των καλλιέργειας και αυξάνει την ικανότητα κοπής, ενώ το μοντέλο 650 επωφελείται επίσης από νέους κυλίνδρους για την περαιτέρω βελτίωση της παραγωγικότητας.

Η ταχύτητα κοπής, η αποτελεσματικότητα και η μακροζωία των μαχαιριών έχουν επίσης βελτιωθεί, όπως αναφέρει η Fendt. Δύο νέοι κύλινδροι ξήρανσης, οι νέοι σπαστήρες που επεκτείνουν το μήκος κοπής σε 30 χιλιοστά και η μεγάλη διάμετρος των 300 χιλιοστών του κυλίνδρου αύξησαν την ικανότητα ροής καλλιέργειας κατά 21% αλλά μείωσαν ταυτόχρονα την κατανάλωση καυσίμου της Katana 650 κατά 12% Ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά τα οποία πρόσεξε η Fendt είναι η εύκολη πρόσβαση στα μαχαίρια αλλά και το νέο σύστημα ακονίσματος που ενσωμάτωσε εκεί.

Για ακόμη μεγαλύτερη σταθερότητα του μηχανήματος κατά την εργασία σε ανώμαλα εδάφη, η Fendt έχει ενσωματώσει το σύστημα BalancedGrip, το οποίο ρυθμίζει ανά πάσα στιγμή τη ροπή μεταξύ του μπροστινού και του πίσω άξονα της Katana.

Περνώντας στην καμπίνα, το αναβαθμισμένο σύστημα εξαερισμού και οι ενισχυμένες επιφάνειες γυαλιού ανεβάζουν την άνεση αλλά και την ηχομόνωση (κατά 3dB) αντίστοιχα. Σημαντικές αξιώσεις έχει όμως η Fendt και για την συνολική εργονομία που προσφέρει ο χειρισμός εντός της καμπίνας, που την κάνει να κατατάσσεταια ανάμεσα στις κορυφαίες της αγοράς.

Η θέση του χειριστή και τα χειριστήρια είναι εργονομικά σχεδιασμένα και γενικότερα υπάρχει ένας οδηγοκεντρικός χαρακτήρας, σύμφωνα με τον Dan Woodward, ειδικό για την συγκεκριμένη γκάμα προϊόντων της Fendt. Ο ίδιος θεωρεί πως αυτός ο συνδυασμός ισχύος, άνεσης και ποιότητας εργασίας κάνει αυτό το μηχάνημα αντιπροσωπευτικό των μεγάλων βημάτων που κάνει με τη σειρά της η εταιρεία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία