Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Νέα μηχανήματα χορτονομής για εξαιρετικά επικλινή εδάφη στην γκάμα της Fendt

Η Fendt βάζει στο χαρτοφυλάκιό της νέα μηχανήματα, ένα μπροστινής τοποθέτησης χορτοκοπτικό Slicer FQ και μια σειρά από ξηραντικά μηχανήματα. Όλα μαζί θα παρουσιαστούν στην έκθεση Grassland & Muck τον Μάιο του 2020.

2002-fendt_grassland_machinery-1000x624

Βασίλης Σοφός

88
0

Ηχηρή ανανέωση κάνει η Fendt στην γκάμα των μηχανημάτων χορτονομής, παρουσιάζοντας μάλιστα τον Μάιο όλα αυτά τα μηχανήματα στην έκθεση Grassland & Muck 2020.

Νέο χορτοκοπτικό Slicer FQ

Το νέο χλοοκοπτικό αναρτάται σε ένα πλαίσιο που παρέχει πιο ευέλικτη κίνηση στα ανώμαλα εδάφη, έχοντας ως στόχο τους αγρότες και τους εργολάβους που θέλουν να κόβουν το χορτάρι με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια. «Αυτό είναι ένα συναρπαστικό προϊόν για εκείνουν που κόβουν το χορτάρι σε λοφώδεις εκτάσεις.


Σύμφωνα με την Fendt, τα νέα Slicer FQ είναι σχεδιασμένα για να προσαρμόζονται στα κυματιστά εδάφη, χωρίς να προκαλούν ζημιά και ανομοιόμορφη κοπή.

Το μηχάνημα μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα, με την μία του πλευρά να μπορεί να φτάσει σε ύψος ακόμη και τα 650 χιλιοστά έναντι της άλλης», αναφέρει ο Sam Treadgold, ειδικός στην τεχνική υποστήριξη προϊόντων χορτονομής της Fendt. Το Slicer FQ θα διατίθεται με πλάτος 3,10 και 3,62 μέτρα ενώ μπορεί να συνδυαστεί με ξηραντικό μηχάνημα για να ταιριάξει απόλυτα με τις κτηνοτροφικές εργασίες.

Νέα γκάμα ξηραντικών μηχανών

Στην έκθεση Grassland & Muck η Fendt θα παρουσιάσει και τα νέα της ξηραντικά μηχανήματα, εκ των οποίων τα δύο (1020T και 1250T) είναι συρόμενα και το ένα αναρτώμενο (770).

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα μηχανήματα διαθέτουν έναν ειδικό σχεδιασμό στα δόντια τους, χωρίς να τραυματίζουν περαιτέρω το έδαφος, κάνοντας μόνο ό,τι πρέπει. Αυτό σημαίνει ότι η συχνή επαφή με το έδαφος και τα μπλοκαρίσματα εξαλείφονται, ενώ το χορτάρι απλώνεται πιο ομοιόμορφα.

Στον τρόπο λειτουργίας τους υπάρχουν περισσότερα σημεία περιστροφής ενώ η επιλογή για χειροκίνητες ή προκαθορισμένες ρυθμίσεις στο 770 προσφέρει στον χειριστή καλύτερο έλεγχο σε δύσκολα εδάφη.

Σύμφωνα με τον κ. Treadgold «οι προκαθορισμένες ρυθμίσεις αποτελούν εύκολο τρόπο για οποιονδήποτε χειριστή, όταν εκείνος θέλει να αλλάξει το ύψος, το οποίο είναι ιδανικό για εργασία σε ανώμαλα πεδία».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία