Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Εύπεμπτα προς τον χρήστη καλλιεργητικά δεδομένα από τους αισθητήρες Mark της Arable

Με έναν «πολυτάλαντο» αισθητήρα η εταιρεία Arable από την Καλιφόρνια προσπαθεί με κάθε τρόπο να συλλέξει όσο περισσότερα καλλιεργητικά δεδομένα μπορεί και να τα δώσει με εύπεμπτο τρόπο στον χρήστη.

Arable-Mark-Crop-Sensor-03__1_

Βασίλης Σοφός

226
0

Τα δεδομένα του καιρού, της καλλιέργειας και του εδάφους σε ένα σημείο θέλει να συγχωνεύει η καλιφορνέζικη εταιρεία Arable, που λανσάρει τη συσκευή Arable Mark. Πρόκειται για έναν αισθητήρα πεδίου που μετρά τις περιβαλλοντικές συνθήκες καθώς και δεδομένα της ίδιας της καλλιέργειας μέσω φασματικών εικόνων.

Τα δεδομένα αυτά αποθηκεύονται στο «σύννεφο» και προβάλλονται οργανωμένα και έξυπνα ομαδοποιημένα στον χρήστη-παραγωγό μέσω εφαρμογής στο κινητό ή μέσω της ομώνυμης πλατφόρμας. O CEO της Arable λέει μάλιστα ότι η κύρια χρήση του συστήματος Mark προσανατολίζεται στην παρακολούθηση των απαιτήσεων άρδευσης. Δεδομένου αυτού, ο αισθητήρας είναι ιδανικός για παραγωγούς οπωροκηπευτικών και οινοπαραγωγούς. Ωστόσο, η Arable συνεργάζεται και με άλλες εταιρείες για την παροχή περαιτέρω δυνατοτήτων με σκοπό την προστασία των καλλιεργειών.

Για παράδειγμα, δεδομένα απειλητικών ασθενειών της καλλιεργειας μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία μέσω του προγράμματος Xarvio της BASF για τον καθορισμό των συστάσεων αντιμετώπισή τους. «Προσπαθούμε να καλύψουμε το κενό μεταξύ του τι συμβαίνει στην καλλιέργεια και τι στο περιβάλλον μέσα στο οποίο βρίσκεται εκείνη, λέει ο κ. Ethington.

«Υπάρχει ένα αρκετά σημαντικό κομμάτι που λείπει μεταξύ της δυναμικής των καλλιεργειών και του περιβάλλοντος. Για να μπορέσουμε να συστήσουμε όσο πιο έντιμα γίνεται ένα προϊόν για την καλλιέργεια, αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ δύσκολο και η BASF είχε ήδη ένα πλαίσιο λειτουργίας, σύμφωνα με το οποίο δε προσπαθεί να λύσει κάθε πρόβλημα για κάθε έναν αλλά να αξιοποιήσει πολλές διαφορετικές ροές δεδομένων ταυτόχρονα», προσθέτει. Σύμφωνα με την εταιρεία, η ανάγκη για πιο φιλικά προς το χρήστη δεδομένα ώστε οι παραγωγοί να μπορούν πραγματικά να τα εξετάσουν και να τα χρησιμοποιήσουν χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία, ήταν ένα από τα κίνητρα πίσω από την ανάπτυξη της συσκευής Arable Mark.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία