BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η πανδημία κλείνει μονάδες παραγωγής του Ομίλου AGCO

Η σημαντική μείωση της παραγωγής λόγω έλλειψης υλικών και οι περιορισμοί στην ευρωπαϊκή αλυσίδα εφοδιασμού οδήγησαν τους ιθύνοντες του ομίλου AGCO σε αναγκαστικό κλείσιμο πολλών εγκαταστάσεων.

image_10

Βασίλης Σοφός

25
0

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού (Covid-19) δεν άφησε ανεπηρέαστο τον Όμιλο AGCO, μέσα στον οποίο εντάσσονται οι κατασκευάστριες Fendt, Massey Ferguson, Valtra και Challenger.

O Όμιλος είδε την παραγωγή τρακτέρ και μηχανημάτων να μειώνεται σημαντικά εξαιτίας της υγειονομικής αυτής απειλής, αποφασίζοντας να αναστείλει τη λειτουργία πολλών μονάδων παραγωγής. Λεπτομέρεις για τα «προσβεβλημένα» εργοστάσια δεν έχουν επίσημα ανακοινωθεί από τον Όμιλο.

Μπορούμε ωστόσο να υποθέσουμε πως λήφθηκαν άμεσα αποφάσεις για κλείσιμο της μονάδας στη Γαλλλία (Μποβέ), στη Γερμανία (Μαρκτόμπερντορφ) και στην Φινλανδία. Βέβαια όσο περνούν οι μέρες τα δυναμικά μέτρα τροποποιούνται και έτσι αναμένεται η αναστολή λειτουργίας και άλλων εργοστασίων.

Ο επικεφαλής της AGCO, Martin Richenhagen, τονίζει ότι ο αγροτικός εξοπλισμός είναι καθοριστικός για την αειφόρο παραγωγή τροφίμων σε όλες τις φάσεις του κύκλου καλλιέργειας και επεκτείνεται στην παραγωγή ζωικών πρωτεϊνών. «Η ζήτηση για σιτηρά και πρωτεΐνες θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης και η AGCO θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα στη στήριξη των αντιπροσώπων και των αγροτών για να βοηθήσει στην προώθηση της επισιτιστικής ασφάλειας», τονίζει.

Ο επικεφαλής υπογράμμισε, τέλος, την σημαντικότητα του προβλήματος λέγοντας τα εξής: «Στην AGCO, εστιάζουμε στην ασφάλεια των εργαζομένων μας, των αντιπροσώπων μας και των αγροτών παγκοσμίως, ενώ παράλληλα συμβάλλουμε στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων αυτής της πανδημίας. Λαμβάνοντας υπόψη την επιδημία του Covid-19 και την ανασφάλεια τόσο για τη διάρκεια όσο και για το μέγεθος των επιπτώσεών της, η ανησυχία έρχεται πρώτη και δεν κοιτάζουμε πλέον πωλήσεις και κέρδη του πρώτου τριμήνου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία