BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Θέση στο χωράφι κατά τη συγκομιδή παίρνει το μηχάνημα συλλογής λαχανικών WV της Grimme

Η Grimme υπόσχεται πως το συγκεκριμένο μηχάνημα διαχερίζεται σωστά το υλικό κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους της εργασίας του συστήματος συγκομιδής σε καλλιέργειες όπως είναι για παράδειγμα τα κρεμμύδια.

Grimme_WV

Βασίλης Σοφός

185
0

Η Grimme, ειδικός σε τέτοια συστήματα συγκομιδής, λανσάρει το μοντέλο WV, ένα μηχάνημα που συλλέγει και διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο τα λαχανικά που έχουν συγκομιστεί.

Στο μπροστινό μέρος, η εταιρεία έχει τοποθετήσει πλαστικά περιβλήματα, ο σχεδιασμός των οποίων δεν επιτρέπει στο υλικό να ανατραπεί κατά την ανύψωση του μηχανήματος, μεταφέροντάς το επιτυχώς στην πρώτη από τις δύο θέσεις.

Τα πτερύγια που υποδέχονται το υλικό είναι εύκαμπτα, κινούνται κατακόρυφα για να μειώσουν την πίεση στην καλλιέργεια όταν ο όγκος αυξάνεται και, ανάλογα με τις συνθήκες, ο πρώτος και ο δεύτερος ιστός μπορούν να εξοπλιστούν με μηχανικό ή υδραυλικό σύστημα ανάδευσης.


To WV είναι διαθέσιμο σε πλάτη εργασίας των  1,40, 1,65 και 1,80 μέτρων. 


Σύμφωνα με την εταιρεία, το σύστημα ανάρτησης στους δύο τροχούς καθώς και ο κύλινδρος στην κλίνη της καλλιέργειας συνδράμουν σημαντικά, καθώς έτσι εξασφαλίζεται σταθερή πίεση στον κύλινδρο, χωρίς προβλήματα με τη δημιουργία αναχωμάτων κατά την εργασία.

Όλος ο τρόπος λειτουργίας του μηχανήματος αφήνει να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη επιφάνεια, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος στο τέλος η καλλιέργεια να βυθιστεί στο έδαφος.

Όπως επισημαίνει η Grimme, τα παραπάνω δεν οδηγούν μόνο στην βελτιωμένη ξήρανση των καλλιεργειών αλλά βοηθούν το μηχάνημα της δεύτερης φάσης συγκομιδής στο να μη τα «βρει σκούρα» με τους ανομοιόμορφους όγκους υλικού που θα είχε να αντιμετωπίσει σε αντίθετη περίπτωση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία