BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Οι χαμηλού κόστους αισθητήρες εδάφους Sensoterra στα χωράφια όλου του κόσμου

Στον Ειρηνικό πηγαίνει τώρα η ολλανδική εταιρεία κατασκευής αισθητήρων εδάφους Sensoterra με σκοπό να συνεργαστεί με αγρότες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις προσιτές συσκευές της εταιρείας.

Sensoterra_seedling

Βασίλης Σοφός

170
0

Με την αυστραλιανή εταιρεία NNNCo συνεργάζεται τώρα η ολλανδική εταιρεία Sensoterra με σκοπό να προσφέρει την εμπειρία IoT (Internet of Things) στους αγρότες του Ειρηνικού μέσω των προσιτών και μικροσκοπικών συσκευών μέτρησης υγρασίας του εδάφους.

Για να δώσει την ευκαιρία σε οργανισμούς και επαγγελματίες να αλλάξουν τον τρόπο λήψης αποφάσεων και να μειώσουν τη κατανάλωση νερού, η εταιρεία συνεργάζεται με την NNNCo («National Narrowband Network Co»).

Η αυστριαλιανή εταιρεία NNNCo είναι πάροχος των δικτύων ευρείας συχνότητας LoRaWAN στην Αυστραλία. Όπως υποστηρίζει ο εμπορικός διευθυντής της Sensoterra, Μπας Βαν Ντερ Βέλντεν, με αυτό το τρόπο όσοι ασχολούνται με την καλλιέργεια της γης εκεί θα μπορέσουν με προσιτό τρόπο να ξεκλειδώσουν πολλές από τις δυνατότητες που προσφέρει ο κλάδους της αγροτεχνολογίας.

Πρέπει να σημειώσουμε τέλος πως οι χαμηλού κόστους αισθητήρες βοηθούν ήδη παραγωγούς σε Ευρώπη και Αμερική με το να εντοπίζουν εκείνοι τα επίπεδα υγρασίας του εδάφους. Ωστόσο ακόμη και εταιρείες όπως ο Όμιλος CNH/AgXtend και η Lemken χρησιμοποιούν στα καινοτόμα μηχανήματά τους συσκευές της Sensoterra, εταιρείας που ιδρύθηκε το 2014 στο Άμστερνταμ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία