BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Κλειδί αυτόματου σφιξίματος με σύνδεση σε smartphone λανσάρει η Milwaukee

Η εταιρεία Milwaukee κάνει τη εργασία ακόμη πιο εύκολη αφού ανέπτυξε το νέο ηλεκτρικό κλειδί M12 ONEFTR που προσφέρει εντυπωσιακή ακρίβεια αλλά και ασφάλεια στον χειριστή κάθε επαγγελματικού μηχανήματος.

09876c4f-69d2-4328-8b54-ab6f00b78822_1000x667

Βασίλης Σοφός

40
0

Όπως είναι γνωστό στους ανθρώπους του χώρου, το σφίξιμο κάποιων βιδών απαιτεί μεγάλη ακρίβεια. Η Milwaukee λανσάρει το νέο της «ψηφιακό» κλειδί M12 ONEFTR που επιτρέπει το αυτόματο σφίξιμο με ασφάλεια, οικονομία χρόνου και χωρίς ταλαιπωρία.

Ουσιαστικά πρόκειται για έναν συνδυασμό καστάνιας και κλειδιού ροπής ενώ σύμφωνα με την κατασκευάστρια, απαιτείται μόνο ένα εργαλείο για τη προένταση και το καθορισμένο σφίξιμο. Ο αισθητήρας που ενσωματώνει το κλειδί σταματάει σε προκαθορισμένο σημείο, πράγμα που εμποδίζει το υπερβολικό σφίξιμο. Φυσικά επιτρέπεται και η ανθρώπινη παρέμβαση για τη επίτευξη της απαιτούμενης τιμής.

Για το σωστό σφίξιμο υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές ειδοποιήσεις: ηχητική ειδοποίηση, ειδοποίηση με φωτισμό LED, ειδοποίηση στη οθόνη και ειδοποίηση μέσω δονήσεων. Σύμφωνα με την εταιρεία, η ακρίβεια του κλειδιού κυμαίνεται στο +/- 2% ενώ μπορεί να συνδεθεί σε έξυπνο κινητό τηλέφωνο μέσω Bluetooth για περαιτέρω ενδείξεις και αποθήκευση ιστορικού εργασιών.

Το συγκεκριμένο κλειδί διατίθεται σε δύο εκδόσεις με μπαταρία λιθίου αλλά διαφορετικά χαρακτηριστικά: η πρώτη έκδοση έχει ρυθμιζόμενη ροπή από 16,9 έως 203,4 Nm και η δεύτερη από 13,6 έως 135,6 Nm.

Πηγή: profi.de

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία