BACK TO
TOP
Τεχνολογία

TerraSentia: Ένα από τα πιο μικρά ρομπότ «βλέπει» το μέλλον αμπελώνων και οπωρώνων

Το μικρό σε μέγεθος αλλά μεγάλο σε ευφυΐα ρομπότ αγροτικής χρήσης της εταιρείας EarthSense πετυχαίνει να συλλέγει με ακρίβεια και με ταχύτητα δεδομένα σχετικά με τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των φυτών ακόμα και εκείνα που δεν μπορούν να συλλεχθούν από άλλες τεχνολογίες.

4F_2

Βασίλης Σοφός

48
0

Στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών η εταιρεία EarthSense ανέπτυξε το TerraSentia, ένα πολύ μικρό ρομπότ εξοπλισμένο με κάμερες, συστήματα LIDAR, GPS και τεχνολογίες αυτόνομης λειτουργίας που έχει τη δυνατότητα να συλλέγει πολλαπλά δεδομένα σχετικά με τα χαρακτηριστικά της υγείας των φυτών, τη φυσιολογία τους και την ανταπόκρισή αυτών στο κάθε είδους στρες.

Το TerraSentia μπορεί να εργαστεί στο καλαμπόκι, στη σόγια, στο σιτάρι, σε λαχανικά, οπωρώνες και αμπελώνες.

Με πλάτος 12,5 ίντσες περίπου και όμοιο ύψος, το μικρό ρομποτάκι της αμερικανικής εταιρείας τεχνολογίας είναι ευέλικτο χάρη στο μικρό του μέγεθος και βάρος ενώ η αποστολή του σημαντικά μεγάλη, αφού ουσιαστικά δύναται να δει το «μέλλον» που έχει η καλλιέργεια, μιλώντας με όρους της αγοράς.

Χάρη στις ικανότητες μάθησης που διαθέτει, οι επιστήμονες μπορούν να μετρήσουν την επίδραση εκατοντάδων ή ακόμη και χιλιάδων παραγόντων στα μελλοντικά χαρακτηριστικά των φυτών, ακριβώς όπως ο γιατρός που, αξιοποιώντας τις γενετικές εξετάσεις, μπορεί να εκτιμήσει την πιθανότητα εμφάνισης κάποιων ανθρώπινων ασθενειών.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τα αυτόνομα αυτοκίνητα «βλέπουν» το περιβάλλον γύρω τους, έτσι και το TerraSentia πλοηγείται στο εκάστοτε πεδίο στέλνοντας χιλιάδες σήματα μέσω λέιζερ για να σαρώσει το περιβάλλον. Μερικά κλικ στον υπολογιστή είναι αυτό που χρειάζεται για να προσανατολιστεί το ρομπότ στην αρχή πριν ξεκινήσει.

Πηγή: New York Times

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία