Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η πρώτη επίσημη δοκιμή της τεχνολογίας 5G στον απομακρυσμένο έλεγχο του ελκυστήρα από την Valtra

Ο πρωτοπόρος στις τεχνολογίες συνδεσιμότητας 5G, Elisa, συνεργάστηκε με την κατασκευάστρια Valtra και κατάφεραν να χειριστούν από μακριά, μέσω καμερών 360 μοιρών, έναν ελκυστήρα της Valtra, στα πλαίσια επίδειξης που διοργανώθηκε στην Φινλανδία από την Elisa.

elisa_5g_showroom_8-scaled-c973df6d-5979-46ac-9a42-302fee21ebf5_s740x0_q80_noupscale

Βασίλης Σοφός

369
0

Την τεχνολογία του δικτύου 5G για την απομακρυσμένη λειτουργία του ελκυστήρα δοκίμασε για πρώτη φορά η Valtra σε συνεργασία με τον ειδικό στις τεχνολογίες 5G Elisa. Οι δύο εταιρείες πέτυχαν να ελέγξουν με ασφάλεια έναν ελκυστήρα Valtra μέσω του νέας γενιάς δικτύου 5G, κάνοντας χρήση καμερών και μια εφαρμογής.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο πωλήσεων και μάρκετινγκ της Valtra, Mikko Lehikoinen, το 5G φέρνει την επανάσταση στον χώρο της απομακρυσμένης διαχείρισης του ελκυστήρα καθώς τώρα η τεχνολογία αυτή επιτρέπει τον έλεγχο από οπουδήποτε, χωρίς να χρειάζεται ο χειριστής να βρίσκεται κάπου εκεί κοντά.

Όπως αναφέρθηκε, ο απομακρυσμένος έλεγχος κατέστη δυνατός μέσω του 5G και καμερών 360 μοιρών ενσωματωμένων στον ελκυστήρα. Ωστόσο το 5G έδωσε τη δυνατότητα χρήσης γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας και έτσι ο χειριστής φορώντας τα είχε εικόνα του πραγματικού περιβάλλοντος, φυσικά σε πραγματικό χρόνο και προς όλες τις κατευθύνσεις, απλά περιστρέφοντας το κεφάλι του.

Με τη συνεργασία αυτή φαίνεται λοιπόν πως η Valtra κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την πλήρως αυτόνομη οδήγηση με την τεχνολογία αυτή να αποδεικνύεται στο μέλλον ενδεχομένως σωτήρια για επιχειρήσεις με απασχολούμενους που τίθενται συνεχώς σε κίνδυνο λόγω του δύσκολου περιβάλλοντος εργασίας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία