Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Βέλτιστη σπορά υπόσχεται η Väderstad μέσω καινοτόμου δίσκου συγκράτησης

«Pro Stop» ονομάζει η Väderstad το νέο σύστημα που θα ενσωματώνει στις σπαρτικές της μηχανές για το 2020 που σύμφωνα με την κατασκευάστρια θα αυξήσει τη σοδειά κάθε είδους καλλιέργειας.

Screenshot_2020-05-25_at_09_53_23

Βασίλης Σοφός

131
0

Από τον προσεχή Ιούνιο η Väderstad κάνει διαθέσιμο έναν νέο κύλινδρο συγκράτησης για τα μοντέλα σπαρτικών Tempo του 2020. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, ο νέος αυτός κύλινδρος με την ονομασία Pro Stop μπορεί να απορροφά όλες τις απώλειες που προέρχονται από τα ανώμαλα εδάφη μέσω των ακτίνων του. Το αποτέλεσμα είναι μία πολύ καλή επαφή του σπόρου με το έδαφος, ακόμη και αν οι ταχύτητες σποράς είναι υψηλές. Ο κύλινδρος ProStop μπορεί μάλιστα να προσαρμοστεί και από τους ίδιους τους χρήστες, όπως επισημαίνει η Väderstad.

Ο Carsten Erlemeyer, ειδικός για τις μηχανές σποράς Tempo εξηγεί: «Το κύριο καθήκον ενός κυλίνδρου συγκράτησης είναι να τοποθετήσει και να πιέσει κάθε μεμονωμένο κόκκο ακριβώς στο κάτω μέρος της υποδοχής του σπόρου. Εάν οι εξωτερικές δυνάμεις ασκούνται τώρα στον κύλινδρο συγκράτησης, ο κύλινδρος αυτός απορροφά αυτές τις ανωμαλίες στα πλάγια μέσω του προφίλ του κυλίνδρου. Αυτό θέτει σε κίνδυνο τους σπόρους. Επιπλέον,η συμπίεση πλευρικού τοιχώματος μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με την υποδοχή του σπόρου».

Ο νέος κύλινδρος ProStop, από την άλλη πλευρά, απορροφά την ανομοιογένεια στον πυρήνα του, δηλαδή με τις ακτίνες του, όχι με το εξωτερικό προφίλ του κυλίνδρου. Έτσι η σημαντική αυτή επαφή μεταξύ σπόρου και εδάφους δεν διακόπτεται ποτέ. Το αποτέλεσμα είναι καλύτερη σπορά και, ως αποτέλεσμα, υψηλότερες αποδόσεις », λέει ο Erlemeyer.

Ταυτόχρονα όμως, το σύστημα Pro Stop δεν είναι τόσο ευαίσθητο στην υγρασία, όπως αναφέρει η εταιρεία. Έτσι η διάρκεια ζωής του κυλίνδρου είναι μεγαλύτερη ενώ ο σχεδιασμός του πολύ στιβαρός. Χαρακτηριστικό ευελιξίας είναι επίσης και το γεγονός ότι αυτός ο κύλινδρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα εδάφη και σε κάθε είδος καλλιέργειας, όχι δηλαδή μόνο στον αραβόσιτο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία