BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η εφαρμογή που προβλέπει τις επιπτώσεις των παρασίτων στην καλλιέργεια μια εβδομάδα της FMC έρχεται στην Ελλάδα

Μέσα στον Ιούνιο η εταιρεία FMC κάνει διαθέσιμη στην Ελλάδα την εφαρμογή Arc για κινητά που αρχικά θα προορίζεται για χρήση στο βαμβάκι, δοκιμάζεται όμως και σε άλλες χώρες όπως η Βραζιλία, η Ισπανία και οι Η.Π.Α.

top5

Βασίλης Σοφός

41
0

Την εφαρμογή Arc που παρέχει προβλέψεις σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την πίεση των εντόμων στις καλλιέργειες ανέπτυξε και λανσάρει σε λίγες ημέρες η FMC στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες.

Με στόχο να βοηθήσει ταυτόχρονα το περιβάλλον αλλά και τον παραγωγό, η FMC ανέπτυξε αυτή την εφαρμογή για να συμβάλλει στην καλύτερη πρόληψη αλλά και προστασία της καλλιέργειας, αφού μέσα από μια εφαρμογή για κινητά αλλά και μια πλατφόρμα ο χρήστης μπορεί να έχει εικόνα της καλλιέργειας μια εβδομάδα πριν την είσοδο των εντόμων. Έτσι βελτιστοποιείται. σοδειά και μειώνονται τα χρησιμοποιούμενα προϊόντα προστασίας, αφού η εφαρμογή βοηθάει στην διασφάλιση την χρήσης των απαραίτητων προϊόντων όπου και όποτε χρειάζεται.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί ιστορικά δεδομένα, διάφορα μοντέλα, δεδομένα καιρού και χαρτογραφήσεις των παρασίτων σε πραγματικό χρόνο, ειδοποιώντας τον χρήση για σχεδόν όλα τα σημαντικά στοιχεία που πρέπει εκείνος να έχει υπόψη του.

Σύμφωνα με την FMC, η πλατφόρμα προσφέρει μια πλήρη σειρά λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένων των προσαρμοσμένων ειδοποιήσεων μέσω της εφαρμογής για κινητά για να υποδείξει πότε απαιτείται επέμβαση σε ένα πεδίο αλλά και η αμφίδρομη επικοινωνία με τους γεωπόνους, μέσω αξιόπιστων δεδομένων και γραφικά υψηλής ποιότητας, συμπεριλαμβανομένων γραφημάτων και χαρτών. Σημειωτέον ότι η πλατφόρμα Arc Farm Intelligence μπορεί εύκολα να συνδεθεί στα υπάρχοντα ψηφιακά εργαλεία των καλλιεργητών.

Σε λίγες ημέρες στην Ελλάδα

Η εμπoρική διάθεση της πλατφόρμας ανέμενεται αυτή την εβδομάδα στην Ελλάδα για το βαμβάκι και δοκιμάζεται σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας, της Ισπανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, σε ένα ευρύ φάσμα καλλιεργειών όπως το καλαμπόκι και το μαρούλι, ενώ θα είναι διαθέσιμη τόσο για κινητά με λογισμικό Android όσο και για συσκευές της Apple (iOS).

Σύμφωνα με τη Sara Sterling, διευθύντρια του τμήματος γεωργίας ακριβείας της FMC, το ψηφιακό αυτό εργαλείο προβλέπει την πίεση των εντόμων μία εβδομάδα νωρίτερα με περισσότερη από 90% ακρίβεια για βασικά έντομα σε επιλεγμένες καλλιέργειες. «Τα σχόλια ήταν εξαιρετικά θετικά στη Βραζιλία και την Ελλάδα, όπου έχει χρησιμοποιηθεί για το βαμβάκι και ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε το Arc Farm Intelligence σε περισσότερες χώρες και καλλιέργειες». σχολίασε η ίδια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία