BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Έξι αισθητήρες σε μία συσκευή βάζει η SensoTerra για πολυστρωματική ανίχνευση της υγρασίας του εδάφους

Ο νέος αισθητήρας Multi Depth της Sensoterra επιτρέπει στους παραγωγούς να παρακολουθούν την υγεία των φυτών στην ενεργή ρίζα τους καθ΄όλη τη διάρκεια της καλλιέργειας, αφού η συσκευή τοποθετείται σε μεγαλύτερο βάθος και ενσωματώνει έξι αισθητήρες.

Sensoterra_Gardenbox_recording_00_06_32_17_Still022

Βασίλης Σοφός

52
0

Η γνώση της υγρασίας του εδάφους σε όλα τα επίπεδα του εδάφους είναι ο λόγος για τον οποίο η Sensoterra επένδυσε στην ανάπτυξη της νέας συσκευής Multi Depth.

Η συγκεκριμένη συσκευή διαθέτει έξι αισθητήρες υγρασίας στο σώμα της, δίνοντας τη δυνατότητα στον παραγωγό να παρακολουθεί εις βάθος τις συνθήκες που επικρατούν, αφού μπορεί έτσι να παρακολουθεί την υγεία των φυτών στην ενεργή ρίζα καθ'όλη διάρκεια της καλλιέργειας.

Οι αισθητήρες είναι ασύρματοι και χρησιμοποιούν δίκτυο LoRaWAN (ασύρματο δίκτυο υψηλής εμβέλειας) για τη λήψη δεδομένων από τα χωράφια και μετά από τους παργωγούς.

Η SensoTerra λέει ότι ο αισθητήρας Multi Depth έχει την ίδια ανθεκτικότητα στο αγρόκτημα με τον αισθητήρα Single Depth, προτρέποντας η ίδια τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν σφυρί για τη σωστή τοποθέτηση της συσκευής στο κατάλληλο βάθος.

Μια εξωτερική κεραία είναι τοποθετημένη πάνω από την καλλιέργεια με την Sensoterra να τονίζει ότι αυτό βελτιώνει σημαντικά τη συνδεσιμότητα και καθιστά τον αισθητήρα Multi Depth κατάλληλο ακόμη και για καλλιέργειες με μεγάλη φυλλοκάλυψη.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι παραγωγοί μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους μέσω cloud χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα ή την εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία