BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Την χρήση στόλου drones θερμοκηπίων δοκιμάζει ολλανδικό πανεπιστήμιο

Το Πανεπιστήμιο του Γκρόνινγκεν έλαβε επιχορήγηση 600.000 ευρώ για την ανάπτυξη ενός πλήρως αυτοματοποιημένου δυναμικού δικτύου από drones που θα βοηθήσει τους παραγωγούς θερμοκηπίων να ελέγχουν καλύτερα τη φωτοσύνθεση και τα παράσιτα και να κάνουν ακριβέστερες προβλέψεις απόδοσης.

597292eb1ecca_image

Βασίλης Σοφός

143
0

Στην χρηματοδότηση «Smart Industry» από τον ολλανδικό οργανισμό επιστημονικής έρευνας NWO για το πρότζεκτ SMART-AGENTS με επικεφαλής τον Δρ. Kerstin Bunte επιστήμονες και εταιρείες συνεργάζονται με στόχο να διεξαχθεί έρευνα για την ανάπτυξη συνεργατικών δικτύων drone ως λύση για τον κλάδο της γεωργίας αλλά των logistics.

Σύμφωνα με την ομάδα του πρότζεκτ Smart-Agents, η πρόκληση αυτή είναι μεγαλύτερη σε ό,τι έχει να κάνει με το αγροτικό περιβάλλον αλλά και με τις αποθήκες των τμημάτων logistcs.

Στο θερμοκήπιο, για παράδειγμα, ο έλεγχος των παρασίτων, η παρακολούθηση της φωτοσυνθετικής αποτελεσματικότητας και οι ακριβείς προβλέψεις απόδοσης είναι δύσκολη, δαπανηρή και επικίνδυνη υπόθεση, στην οποία αποτελεσματική λύση ενδεχομένως δίνει ο στόλος των drones.

Oι ερευνητές θέλουν να αναπτύξουν τώρα ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα που θα περιλαμβάνει συνεργατικό δίκτυο μικρών αυτόνομων drone. Με τον εξοπλισμό και τις δυνατότητές τους, αυτά τα drones μπορούν συμβάλλουν στην εκτέλεση βασικών εργασιών.

Οι ίδιοι μάλιστα επικεντρώνονται στην ανάπτυξη βιομιμητικών μικροαισθητήρων και στην ενσωμάτωση πολλαπλών αισθητήρων για καλύτερη πλοήγηση και έλεγχο των drones σε δυναμικά «ζωντανά» περιβάλλοντα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία