Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τον πρώτο της ηλεκτρικό ελκυστήρα ετοιμάζει φέτος η Kubota για την Ευρώπη

Ο ιαπωνικός κατασκευαστής κινείται προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας των μικρών ελκυστήρων, αφουγκραζόμενος την κατεύθυνση στην οποία κινείται η ευρωπαϊκή αγορά και λαμβάντας υπόψη τους πιθανούς περιορισμούς στην κίνηση εντός της πόλης των οχημάτων με πετρελαιοκινητήρα.

2-1

Βασίλης Σοφός

1354
0

Προς τον εξηλεκτρισμό μικρών ελκυστήρων και άλλων οχημάτων κινείται η Kubota, η οποία μετά την παρουσίαση του πρώτου της ηλεκτρικού και αυτόνομου ελκυστήρα X-tractor concept δοκιμάζει δύο νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα στην Γαλλία.

Αναλυτικότερα, ο ιαπωνικός κατασκευαστής αγροτικών μηχανημάτων βρίσκεται σε φάση δοκικών ενός μικρού κόμπακτ ελκυστήρα και ενός εκσκαφέα, μηχανήματα τα οποία είναι εξοπλισμένα με μπαταρίες λιθίου και αναμένονται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Αυτό δε σημαίνει ότι η Kubota απαρνείται τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, στην προκείμενη περίπτωση τους πετρελαιοκινητήρες, αφού όχι μόνο δεν υπάρχουν σχέδια για κατάργησή τους αλλά οι τεχνολογικές εξελίξεις «τρέχουν» ακόμη για τους τελευταίους.

Ωστόσο, η κατασκευάστρια, φιλοδοξεί να ανταποκριθεί, ως ένας από τους κολοσσούς, στην παγκόσμια επιταγή που υποδεικνύει κατ΄αυτήν ότι η τάση για εξηλεκτρισμό ολοένα και μεγαλώνει, αν λάβουμε υπόψη και τους ενδεχόμενους περιορισμούς της κυκλοφορίας των ντίζελ οχημάτων στα κέντρα ευρωπαϊκών πόλεων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία