BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το αυτόνομο αεροσκάφος της Pyka ψεκάζει 400 στρέμματα την ώρα

Η νεοφυής επιχείρηση Pyka από την Καλιφόρνια δημιούργησε το πιο επαναστατικό προϊόν της, το μη επανδρωμένο αεροπλάνο τύπου STOL που εξοπλίζεται με μπαταρίες λιθίου και ψεκάζει με ταχύτητες 144 χλμ./ώρα.

website-promo-poster-frame

Βασίλης Σοφός

37
0

Το αυτόνομο μη επανδρωμένο αεροσκάφος της καλιφορνέζικης νεοφυούς επιχείρησης Pyka βρίσκεται ήδη στους αιθέρες, καταφέρνοντας να ψεκάσει 400 στρέμματα σε μία μόλις ώρα. Το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με τρεις ηλεκτροκινητήρες των 20kW οι οποίοι τροφοδοτούνται από μπαταρίες λιθίου.

Πρόκειται για αεροπλάνο τύπου STOL, και αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται μόλις 45 μέτρα για την απογείωση αλλά και την προσγείωσή του, χαρακτηριστικό που δίνει μεγάλη ευκολία για τον παραγωγό. Μετά την απογείωση το αεροσκάφος της Pyka τα κάνει όλα μόνο του, συμπεριλαμβανομένης φυσικά της απογείωσης και της προσγείωσης, φτάνοντας ταχύτητες 144 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με την Pyka, το αεροσκάφος μπορεί να ψεκάζει 40 εκτάρια την ώρα και να έχει μέγιστο φορτίο 200 κιλών πάνω του. Είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες που διασφαλίζουν ότι τα ακροφύσια ψεκάζουν τις υποδεικνυόμενες διαδρομές ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν και τον άνεμο για να αποφευχθούν απώλειες στην διαδρομή αλλά και στον ψεκασμό.

Χαρακτηριστικό, τέλος, είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο επίτευγμα της Pyka, εκτός από τις μικρές απαιτήσεις σε χώρο -όπως είπαμε χρειάζεται μόνο 45 μέτρα για προσγείωση και απογείωση- αλλά είναι και πολύ ευέλικτο κατά την μεταφορά, αφού τα φτερά του, για παράδειγμα, αποσυναρμολογούνται έτσι ώστε εκείνο να χωρέσει σε ένα συμβατικό όχημα τύπου van.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία