BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Tα επόμενης γενιάς γεωργικά ρομπότ δοκιμάζει η Agrointelli

Πρότζεκτ που προετοιμάζει το έδαφος για τα νέα «εξυπνότερα» ρομπότ τρέχει η Agrointelli, η οποία συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο Aarhus για την ανάπτυξη του Open Deep Learning Toolkit, του νέου τεχνολογικού επιτεύγματος που θα εφαρμοστεί στα γεωργικά ρομπότ, και όχι μόνο.

1806344_trans__YtkW4DzbCPM_hy4t4hQwrePHi_e1tpOIk75CAYQiDp0

Βασίλης Σοφός

2
0

Το πρότζεκτ OpenDR (Open Deep Learning Toolkit for Robotics) αναπτύσει η Agrointelli, σε συνεργασία με ερευνητικές ομάδες αλλά και το πανεπιστήμιο Aarhus, λανσάροντας με αυτό το τρόπο την επόμενη τεχνολογία που θα φέρουν τα επόμενης γενιάς ρομπότ του αγροδιατροφικού τομέα.

Η ομάδα θα σχεδιάσει από κοινού, θα αναπτύξει και θα εκπαιδεύσει τα νέα ρομπότ σε βασικές λειτουργίες ενός είδους «ενεργού συστήματος τεχνητής νοημοσύνης» για ρομπότ που υπερβαίνει κατά πολύ τη σύγχρονη τεχνολογία οπτικοακουστικής τεχνολογίας και που θα επιτρέψει στα ρομπότ να εκτελούν πολύ πιο πολύπλοκες εργασίες στο μέλλον.

Το πρότζεκτ, όπως είπαμε, ονομάζεται Open Deep Learning Toolkit for Robotics (OpenDR) και στοχεύει στην ανάπτυξη ενός νέου κιτ τεχνητής νοημοσύνης για βασικές ρομποτικές λειτουργίες. Το κιτ θα παρέχει προηγμένες δυνατότητες αντίληψης και γνώσης που πληρούν τις γενικές απαιτήσεις των εφαρμογών ρομποτικής στους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης, της γεωργικής διατροφής και της ευέλικτης παραγωγής.

Η Agrointelli επικεντρώνεται στην ανάπτυξη προηγμένων λύσεων για τον γεωργικό τομέα και είναι ήδη γνωστή για τον αυτόνομο φορέα εργαλείων, Robotti, και στο πλαίσιο αυτό η ομάδα θα αναπτύξει και θα δοκιμάσει ένα έξυπνο σύστημα για μηχανικό έλεγχο ζιζανίων.

Μέσω μιας ενσωματωμένης κάμερας, το Robotti θα μπορεί να διακρίνει με μεγαλύτερη ευκολία τα ζιζάνια μέσα στις καλλιέργειες και να ξεκινήσει ύστερα μηχανικό έλεγχο με στόχο αυτά. «Μέσω μεθοδολογιών μάθησης θα είμαστε σε θέση να αυξήσουμε την ακρίβεια της ανίχνευσης κάθε άλλου αντικειμένου, ή και των ανθρώπων μέσα στην καλλιέργεια, καθώς και την αυτονομία του Robotti, μειώνοντας ταυτόχρονα την υπολογιστική ισχύ που απαιτείται για την εκτέλεση των εργασιών», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Agrointelli Ole Green.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία