BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ο πρώτος αυτόνομος ελκυστήρας υδρογόνου από την Κίνα

Εξοπλισμένο με κυψέλη υδρογόνου και μπαταρία λιθίου ως αποθηκευτικό χώρο αποθήκευσης, ο φουτουριστικός αυτός ελκυστήρας λέγεται ότι είναι ο πρώτος του είδους του από χέρια Κινέζων.

Chinakracher-858c067e3ecc3d47

Βασίλης Σοφός

86
0

Τον πρώτο αυτόνομο ελκυστήρα υδρογόνου παρουσίασε το Εθνικό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Δημιουργίας Αγροτικών Μηχανημάτων (CHIAIC), όπως αναφέρει δημοσίευμα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua.

Το φουτουριστικό αυτό τρακρέρ με την ονομασία ET504-H είναι εξοπλισμένο με τεχνολογίες 5G, διαθέτει λειτουργία αυτόνομης οδήγησης και μπορεί να ελεγχθεί εξ αποστάσεως.

Η κυψέλη καυσίμου που ενσωματώνει χρησιμοποιεί υδρογόνο για την παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται για έναν σύγχρονο κεντρικό κινητήρα και τους ανεξάρτητους ηλεκτρικούς κινητήρες ανύψωσης και διεύθυνσης, ενώ η μπαταρία λιθίου χρησιμεύει ως αποθηκευτικός χώρος αποθήκευσης για διαφορετικά φορτία.

Με τη βοήθεια της συνδεσιμότητας 5G επιτρέπεται η απομακρυσμένη παρακολούθηση του ελκυστήρα σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένης της πληροφορόρησης των συνθηκών κάτω από τις οποίες εργάζεται το μηχάνημα.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων μάλιστα, ο Zhao Chunjiang, διευθυντής της CHIAIC, δίνει μεγάλη σημασία στη νέα γενιά «πράσινων» και έξυπνων γεωργικών μηχανημάτων, στο πλασίο της ανάπτυξης της «ευφυούς» γεωργίας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία