BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Φορητό μετρητή υγρασίας SCiO βάζει στην αγορά η ισραηλινή Consumer Physics

Ο φορητός μετρητής της SCiO από την ισραηλινή Consumer Physics συνεργάζεται με εφαρμογή στο κινητό και εξάγει δεδομένα μέσω αλγόριθμου σχετικά με την υγρασία στον αραβόσιτο και το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή συγκομιδής.

IMG_1872b_2

Βασίλης Σοφός

53
0

Η Consumer Physics συρρίκνωσε τον «συμβατικό» φασματοσκοπικό μετρητή (NIR) και λανσάρει το SCiO, μία συσκευή τσέπης που συνδέεται με το κινητό για να λαμβάνει «αλγοριθμικές» πληροφορίες και στο τέλος να παρουσιάζει συγκεντρωτικά δεδομένα σχετικά με την καλλιέργεια, συμβουλεύοντας τον παραγωγό για την καταλληλότερη στιγμή συγκομιδής.

Η εταιρεία έχει διαθέσει εκδόσεις της συσκευής SCiO προγραμματισμένες για τη μέτρηση της υγρασίας του καλαμποκιού, της σόγιας, του σίτου και άλλων κόκκων αλλά και για την ανάλυση των θρεπτικών συστατικών των ζωοτροφών. Η ανάλυση της υγρασίας με το SCiO για το καλαμπόκι είναι μια μη «καταστροφική διαδικασία» με την ένδειξη της στάθμης υγρασίας να είναι μάλιστα διαθέσιμη εντός δευτερολέπτων με ακρίβεια που λέγεται ότι είναι ισοδύναμη με μια εργαστηριακή διαδικασία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, μπορούν να μετρηθούν τα επίπεδα υγρασίας από 8% έως 80%, ενώ οι υψηλότερες τιμές σχετίζονται ιδιαίτερα με τους παραγωγούς σπόρων για την παρακολούθηση της διαδικασίας ανάπτυξης και τη συλλογή δεδομένων για την υποστήριξη της ανάπτυξης των μελλοντικών ποικιλιών.

Η ισραηλινή επιχείρηση θεωρεί ότι το σύστημα είναι αρκετά γρήγορο και εύκολο για τους χρήστες ώστε εκείνοι να πραγματοποιήσουν πολλές μετρήσεις από πολλά διαφορετικά σημεία σε ένα πεδίο για να εξακριβώσουν το ακριβές επίπεδο υγρασίας και τις παραλλαγές σε διαφορετικές περιοχές.

Ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι και το ότι ο χρήστης μπορεί να ανατρέχει στις παλαιότερες μετρήσεις, οι οποίες καταχωρούνται στην εφαρμογή του κινητού, και έτσι να έχει μια συνολική εικόνα σχετικά με την απόδοση των καλλιεργειών και τα σημεία όπου επιδέχονται βελτίωσης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία