BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Σε δοκιμές λίγο πριν την εμπορική του πρεμιέρα το σύστημα Sensosafe της Pöttinger

Η εταιρεία ανταποκρίθηκε στην επιθυμία των επαγγελματιών που ήθελαν την εργασία με τα χορτοκοπτικά να γίνεται με μεγαλύτερη ασφάλεια και ταχύτητα, διαθέτοντας τώρα στην αγορά το σύστημα Sensosafe που ανιχνεύει τα μικρά ζώα εντός του πεδίου και δίνει εντολή στο μηχάνημα να σηκωθεί. Το Sensosafe αναμένεται στην αγορά το φθινόπωρο.

17__poettinger_sensosafe_2020_hq_0

Βασίλης Σοφός

41
0

Βοηθώντας στη διάσωση μεγάλου αριθμού ζώων και αποτρέποντας τη μόλυνση του ενσιρώματος, η Pöttinger λανσάρει σύντομα στην αγορά μια ράβδο με οπτικό αισθητήρα που είναι τοποθετημένη στο μπροστινό χορτοκοπτικό και μετατρέπει διαφορετικά μήκη κύματος φωτός σε ηλεκτρικό σήμα.

Όταν εντοπίζεται ένα μικρό ζώο το υδραυλικό σύστημα ανυψώνει αυτόματα το μπροστινό χλοοκοπτικό ενώ παράλληλα ακούγεται και μια ηχητική προειδοποίηση που προτρέπει τον οδηγό του τρακτέρ να πατήσει φρένο. Υποστηρίζεται ότι οι αισθητήρες λειτουργούν σε όλες τις συνθήκες ενώ μπορούν να διακρίνουν κάθε είδους εμποδίου.

Η εταιρεία δοκιμάζει μάλιστα αυτήν την περίοδο και ένα δεύτερο σύστημα για τα πίσω χορτοκοπτικά, το οποίο θα καλύπτει το πλήρες πλάτος εργασίας με τα μηχανικά μέρη να είναι τοποθετημένα μεταξύ του τρακτέρ και του πίσω χορτοκοπτικού. Πρακτικά, όταν εντοπίζεται ένα ζώο, ο οδηγός μπορεί να σηκώσει το πίσω χορτοκοπτικό και να αφήσει μια μικρή άκοπη περιοχή, ή να σταματήσει το τρακτέρ και να βγάλει το ζώο έξω από τη ζώνη κοπής.

Αξίζει, τέλος, να θυμηθούμε ότι το συγκεκριμένο σύστημα της Pöttinger είχε λάβει ασημένιο μετάλλιο στα βραβεία καινοτομίας της Agritechnica το 2017.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία