BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Λιπασματοδιανομή και ζιζανιοκτονία από ένα μηχάνημα, δια χειρός Evers

Η Evers καινοτομεί και ενσωματώνει εγχυτήρες αλλά και κοπτικά εργαλεία στο νέο της μηχάνημα, το οποίο καταφέρνει να λιπαίνει αλλά και να φροντίζει για τα ζιζάνια, ταυτόχρονα.

be6f86c76b90a572

Βασίλης Σοφός

49
0

Η Evers παρουσιάζει το «ορχηστρικό» της μηχάνημα, ένα παρελκόμενο που αποτελείται από περιστρεφόμενες τσάπες αλλά και εγχυτήρες κοπριάς. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα εργαλεία τεμαχισμού τοποθετούνται πίσω από τα στόμια του λιπάσματος, έτσι ώστε αυτό να αναμιγνύεται απευθείας με το έδαφος. Η παραπάνω μέθοδος, όπως τονίζει η Evers, μειώνει μάλιστα και την καύση φυτών.

Χαρακτηριστικό στο νέο μηχάνημα όμως είναι το γεγονός ότι αυτό μπορεί να αντιμετωπίσει μεγάλους πληθυσμούς ζιζανίων, με τα περιστρεφόμενα μέρη του να μειώνουν την πιθανότητα μπλοκαρίσματος και τα κοπτικά εργαλεία του να απομακρύνουν τα ζιζάνια ενώ ταυτόχρονα δουλεύεται και η κοπριά και στις δύο πλευρές του αραβοσίτου, σε βάθος περίπου των 5 με 10 εκατοστών.

Η Evers επισημαίνει ότι με το τελευταίο διασφαλίζεται η καλή ανάπτυξη των φυτών και ο αερισμός του εδάφους. Προαιρετικά διαθέσιμη κάνει η εταιρεία και μια ράβδο για την σπόρά στον αραβόσιτο, με την διαδικασία της μεταφοράς των σπόρων να γίνεται πνευματικά.

Η εταιρεία προσφέρει συνολικά στην αγορά 4 τύπους εργαλείων οι οποίοι επεξεργάζονται 8 ή 12 σειρές καλαμποκιού με πλάτος 1,50 ή 2,25 μέτρων ενώ το πλάτος μεταφοράς είναι στα 2,75 μέτρα για κάθε μηχάνημα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία