Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Γαλλική ευρηματικότητα στο μηχάνημα ζιζανιοκτονίας Top Cut Collect της Zürn

Η γερμανική Zürn βασίστηκε στην εφευρετικότητα ενός Γάλλου παραγωγού και μηχανικού για να αναπτύξει και να εισάγει τελικά στην αγορά το Top Cut Collect το οποίο αντιμετωπίζει τα ζιζάνια αλλά μεταφέρει και το υλικό από το πεδίο στον ενσωματωμένο κάδο.

TopCutCollect-560x374

Βασίλης Σοφός

111
0

Η γερμανική κατασκευάστρια Zürn λανσάρει το Top Cut Collect, ένα παρελκόμενο που διαχειρίζεται τα ζιζάνια αλλά και το υπόλοιπο υλικό εντός πεδίου, αφού αποτελείται από μπάρες κοπής αλλά και πίσω κάδο για την εξοικονόμηση χρόνου κατά την διαδικασία της μηχανικής ζιζανιοκτονίας.

Ουσιαστικά το μηχάνημα κόβει τις κορυφές από τα ζιζάνια που μεγαλώνουν πάνω από τη σοδειά και μεταφέρει το υλικό στον κάδο. Για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου μηχανήματος η Zürn βασίστηκε στην εφευρετικότητα ενός Γάλλου παραγωγού και μηχανικού, του Romain Bouillé, εισάγοντας τελικά το Top Cut Collect στην αγορά.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Rolf Zürn, έρευνα στη Γαλλία δείχνει ότι χωρίς επεξεργασία, το 40% των σπόρων ζιζανίων πάει στο έδαφος πριν από τη συγκομιδή και επομένως μπορεί να πολλαπλασιαστεί.

Το Top Cut Collect χτυπά ακριβώς αυτό το πρόβλημα για την βελτίωση της υγείας του χωραφιού, με την την Zürn να αναμένει ότι το μηχάνημά της θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στη μείωση των ανθεκτικών στα ζιζανιοκτόνα ζιζανίων. Το Top Cut Collect είναι συρόμενο μηχάνημα με πλάτος εργασίας τα 18 μέτρα, με τους εγκάρσιους ιμάντες, συμπεριλαμβανομένης της διπλής ράβδου κοπής, να μαζεύονται στο πλάι και να αναδιπλώνονται για την μεταφορά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία