BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με 16 ρότορες η νέα χορτοξηραντική Hit 16.18T της Pöttinger

Η Pöttinger λανσάρει ένα νέο μοντέλο χορτοξηραντικής μηχανής που «καρφιτσώνεται» στην κορυφή της γκάμας, διαθέτει 16 ρότορες και πλάτος εργασίας 17 μέτρα, με την ακριβή ακολουθία του εδάφους να διατηρείται λόγω της τεχνολογίας που ενσωματώνει η νέα ναυαρχίδα.

2007-pottinger-hit_16-18t_a

Βασίλης Σοφός

22
0

Ομαλή λειτουργία και υψηλή απόδοση υπόσχεται η Pöttinger ακόμη και για τη νέα 16 ροτόρων και 17 μέτρων χορτοξηραντική μηχανή Hit 16.18T που βάζει στη γκάμα της. Η ακριβής ακολουθία των ανωμαλιών του εδάφους και η απροβλημάτιστη λειτουργία είναι εφικτά, λέει η Pöttinge, αφού στην καρδιά του νέου μοντέλου φιλοξενείται ο καινοτόμος και προστατευμένος ρότορας Dynatech.

Ο ρότορας έχει διάμετρο 1,42 μέτρων ενώ οι έξι βραχίονες σάρωσης μαζεύουν καθαρά το υλικό προσφέροντας ένα σταθερό μοτίβο εξάπλωσης λόγω της ιδανικής γωνίας εξάπλωσης που έχουν καθορίσει οι μηχανικοί της Pöttinger. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, οι βραχιόνες «τραβούν» το δόντι για να διασφαλίσουν σταθερή τη λειτουργία του πικ απ ενώ τα μήκη στο οφσέτ των δοντιών συλλέγουν το υλικό ομοιόμορφα και βελτιώνουν την ποιότητα της ξήρανσης. Παράλληλα, οι δύο μεγάλοι τροχοί του σασί είναι κοντά στο κύριο τόξο των δοντιών και ως εκ τούτου ενεργούν ως υπερμεγέθη τροχοί τύπου jockey για τους ρότορες. Αυτοί οι τροχοί καθοδηγούν το μηχάνημα πάνω από τα ανώμαλα εδάφη.


 Όλες μαζί οι τεχνολογίες που ενσωματώνει το Hit 16.18T της Pöttinger συνεργάζονται ώστε σασί και ρότορες να μπορούν να ακουλουθούν με ακρίβεια τις ανωμαλίες του εδάφους.

Η Pöttinger λέει ότι κάθε στοιχείο στο πλαίσιο προσαρμόζεται ανεξάρτητα σε κάθε περίγραμμα για να έρθει στο τέλος η χωρίς απώλειες ακουλουθία των ανωμαλιών εντός του πεδίου. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ρότορας προσαρμόζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο έδαφος και εξασφαλίζεται έτσι το «καθαρό» ενσίρωμα. Το νέο Hit 16.18T διαθέτει επίσης και τηντεχνολογία Liftmatic Plus που ανεβάζει τους ρότορες για το κεφαλάρι. Πιο συγκεκριμένα, οι διπλοί υδραυλικοί κύλινδροι μετακινούν τους ρότορες σε οριζόντια θέση πριν τους ανυψώσουν ενώ το σύστημα εμποδίζει τα δόντια να ξύσουν το έδαφος ή να διεισδύσουν σε αυτό. Όπως αναφέρει η Pöttinger, η μόλυνση του ενσιρώματος μειώνεται σημαντικά ενώ αυξάνεται παράλληλα η ποιότητα εργασίας.

Το Liftmatic Plus μειώνει επίσης το βάρος που ενεργεί στα δόντια, αυξάνοντας περαιτέρω την ανθεκτικότητα και την παραγωγικότητα. Το σύστημα ανύψωσης στο κεφαλάρι δίνει την κατάλληλη απόσταση από το έδαφος, γεγονός που καθιστά το μηχάνημα πολύ πιο ευέλικτο, παρ'όλο το μεγάλο του μέγεθος, κάτι που όχι μόνο διευκολύνει τον χειριστή, αλλά αυξάνει και την ευελιξία του μηχανήματος στο χωράφι, όταν διασχίζει κανάλια για παράδειγμα. Όσο για τους δύο ρότορες στα άκρα, αυτοί μπορούν να διπλωθούν υδραυλικά προς τα πίσω κατά 15 μοίρες. Από την άλλη, οι δύο διαγώνιοι ρότορες διανέμουν το υλικό πάνω από την κομμένη περιοχή χωρίς να σχηματίσουν λωρίδα και όλοι αυτοί συνολικά μπορούν να ρυθμιστούν εύκολα μέσα από την καμπίνα χρησιμοποιώντας υδραυλικό κύλινδρο διπλής δράσης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία