BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τη συρόμενη «εκδοχή» του χορτοσυλλέκτη CM4240 ετοιμάζει η Ploeger

Η ολλανδική κατασκευάστρια είναι έτοιμη να λανσάρει φέτος τον συρόμενο χορτοσυλλέκτη της που θα βασίζεται εξ ολοκλήρου στο αυτοκινούμενο μοντέλο CM4240, αμφότερα με την αρχιτεκτονική του πικ απ να προέρχεται από την αυστριακή Reiter.

trekkerfotografie-eerste-snede-harken-wilgenburg-ploeger-CM4240-DJI_048529

Βασίλης Σοφός

35
0

Την εναλλακτική επιλογή στην γκάμα των μηχανημάτων χορτονομής δίνει η ολλανδική εταιρεία Ploeger μετά τις επιτυχημένες πωλήσεις του CM4240, ενός αυτοκινούμενου μηχανήματος του οποίου το πικ απ αποτελεί «έμπνευση της αυστριακής Reiter. Το συρόμενο μηχάνημα, εν ονόματι CM2240, έχει τα ίδια πλάτη εργασίας των 5 μέτρων και στα δύο πικ απ του.

Επιπλέον, το μηχάνημα ελέγχεται με τον ίδιο τρόπο. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, το πλάτος εργασίας κυμαίνεται μεταξύ 11 και 12 μέτρων και εξαρτάται κυρίως από τον τρόπο τοποθέτησης της θημωνιάς, δηλαδή στη μέση ή στην πλευρά της τσουγκράνας.

Το μηχάνημα έχει το δικό του υδραυλικό σύστημα το οποίο τροφοδοτείται από το PTO του τρακτέρ. Ακριβώς όπως το αυτοκινούμενο Ploeger CM4240, το νέο συρόμενο μηχάνημα θα χρησιμοποιεί την αρχή λειτουργίας του πικ απ που επινοήθηκε από την αυστριακή Reiter. Τα πικ απ θα διπλώνονται οριζόντια για την μεταφορά όπως ακριβώς με το αυτοκινούμενο CM4240 και, όπως τονίζει η εταιρεία, το γεγονός ότι ο πίσω άξονας είναι απομακρυσμένος από την τσουγκράνα εξασφαλίζει μεγάλη ευελιξία στο μηχάνημα. Το τελευταίο δίνει μάλιστα και στην δυνατότητα της περιποίησης των άκρων και γωνιών του πεδίου με μεγάλη ευκολία.

Η συρόμενη χορτοσυλλεκτική μηχανή θα λειτουργεί μέσω ενός τερματικού ISObus. Αυτό μπορεί να είναι το τερματικό του τρακτέρ, αλλά μπορεί να προστεθεί και ένα ξεχωριστό τερματικό αποκλειστικά για το παρελκόμενο. Η Ploeger δοκιμάζει το συγκεκριμένο μηχάνημα το καλοκαίρι με το πέρας του οποίου θα είναι σε θέση να πουλήσει περιορισμένο αριθμό μηχανημάτων την άνοιξη του 2021.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία