Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το FieldBot γίνεται ο «παντογνώστης» κάθε είδους χωραφιού

Η εταιρεία FieldMicro λανσάρει το FieldBot, μια φορητή συσκευή που ελέγχεται εξ αποστάσεως, συνδέεται με τον εξοπλισμό του αγροκτήματος και δίνει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες σχετικά με τη θερμοκρασία, την πίεση του αέρα, την υγρασία ενώ ανιχνεύει κινήσεις και ήχους.

0e8812b0c5492cf478a22c43c662d121

Βασίλης Σοφός

299
0

Απλούστερη και πιο παραγωγική θέλει να κάνει η FieldMicro την διαχείριση κάθε χωραφιού από τον αγρότη με την συσκευή FieldBot που εισάγει στην αγορά. Το FieldBot είναι μια φορητή απομακρυσμένου ελέγχου συσκευή παρακολούθησης κάθε χρήσιμου δεδομένου για το χωράφι και όχι μόνο. Η συσκευή διαθέτει ηλιακό πάνελ, κάμερα υψηλής ανάλυσης και αισθητήρες ενώ βασίζεται -παραδοσιακά πλέον- σε μια πλατφόρμα, την FieldMicro SmartFarm, ή σε μία εφαρμογή για υπολογιστές ή κινητές συσκευές αντίστοιχα.

Το FieldBot ελέγχει το συνδεδεμένο υλικό του αγροκτήματος, τα περιουσιακά στοιχεία και τις υποδομές του αγροκτήματος και είναι συμβατό με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό. Στα παραδείγματα χρήσης περιλαμβάνονται η παρακολούθηση και ο έλεγχος των ζώων, ο έλεγχος των πυλών των αγροκτημάτων, οι υδατοθάλαμοι, οι πύλες άρδευσης, οι μετρητές βροχής και άλλα πράγματα όπως η ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση μιας αντλίας.

Η συσκευή διαθέτει κάμερα HD 640x480p για λήψη φωτογραφιών και μικρόφωνο για ακρόαση ενώ παρέχει ατμοσφαιρική / περιβαλλοντική παρακολούθηση, σύστημα εντοπισμού με GPS, ανίχνευση θερμότητας / φωτιάς και παρακολούθηση κίνησης. Οι αγρότες μπορούν να εγκαταστήσουν όσα Fieldbots χρειάζονται και να τα ελέγξουν όλα από την πλατφόρμα SmartFarm στο έξυπνο κινητό τηλέφωνό τους, την ταμπλέτα ή τον υπολογιστή τους, για να παρακολουθούν, να ενεργοποιούν ή να ειδοποιούν με βάση τις πληροφορίες από τη σειρά αισθητήρων του FieldBot.

Έλεγχος του συστήματος άρδευσης

Σύμφωνα με την εταιρεία, το SmartFarm επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν την υποδομή τους με το πάτημα ενός κουμπιού, οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Οι χρήστες μπορούν λοιπόν να ελέγχουν τα συστήματα άρδευσης, να αλλάζουν τις βαλβίδες, τις ανοιχτές πύλες, να παρακολουθούν τα επίπεδα της δεξαμενής και της υγρασίας, να βλέπουν βίντεο σε πραγματικό χρόνο και να κλείνουν τις αντλίες από το κέντρο ελέγχου. Εφόσον μάλιστα το σύστημα είναι συνδεδεμένο στο cloud, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν το αγρόκτημά τους από οπουδήποτε στον κόσμο.

Δορυφορικές εικόνες

Η κεντρική δορυφορική οθόνη του SmartFarm δείχνει κάθε θέση των FieldBots, με τη δυνατότητα να φτιάξει απευθείας χάρτες του αγροκτήματος. Οι δορυφορικές εικόνες περιλαμβάνουν την επιλογή υπερύθρων μικρού κύματος, κάτι που δείχνει τις «κρυφές» πηγές υγρασίας ή θερμότητας. Οι χρήστες μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε ζωντανές εικόνες και ήχο από την κάμερα και το μικρόφωνο του FieldBot, καθώς και σε όλα τα δεδομένα που αντλεί η μονάδα FieldBot, όπως η θερμοκρασία, η υγρασία και η ατμοσφαιρική πίεση. Με τη δυνατότητα εύκολης λήψης ιστορικών δεδομένων, οι αγρότες μπορούν να αξιοποιήσουν τις πληροφορίες που συλλέγει το FieldBot για να λάβουν με σιγουριά τις αποφάσεις τους.

Συνεργασία με την John Deere

H FieldMicro συνεργάστηκε και με την John Deere για να παρέχει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο απευθείας στην πλατφόρμα SmartFarm, δίνοντας μεγαλύτερη και σαφέστερη εικόνα για τις λειτουργίες και το ιστορικό των τρακτέρ και του εξοπλισμού των αγροτών. Οι χρήστες θα μπορούν να δουν έτσι την τοποθεσία και άλλα δεδομένα από συμβατά μηχανήματα John Deere, σε πραγματικό χρόνο, μέσα από την πλατφόρμα SmartFarm.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία