BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Μικρότερη απώλεια κόκκων υπόσχεται η Schergain με το κιτ μέτρησης που φτάνει Ευρώπη

To «απτό» σύστημα μέτρησης απώλειας κόκκων της Schergain περνά στη δεύτερη γενιά του και προσαρμόζεται σε πολλά μοντέλα αλωνιστικών μηχανηνών βοηθώντας τον χειριστή να κάνει πιο σωστές βαθμονομήσεις έτσι ώστε την επόμενη φορά η απώλεια να είναι η ελάχιστη.

Farming_for_Tomorrow_-_ScherGain-3417

Βασίλης Σοφός

21
0

Το νέο σύστημα μέτρησης της απώλειας των κόκκων φέρνει στην Ευρώπη η Schergain. Όπως λέει η εταιρεία, σε μερικά απλά βήματα, το σύστημα παρέχει έναν απτό τρόπο μέτρησης του κόκκου που βγαίνει από το πίσω μέρος της αλωνιστικής, δίνονταςτη δυνατότητα στους αγρότες να βαθμονομήσουν το μηχάνημά τους τους με ακρίβεια, με αποτέλεσμα μία σημαντικά μικρότερη απώλεια.

«Ο σχεδιασμός του συστήματος της ScherGain έχει αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε αλωνιστική, με το μαγνητικό τηλεχειριστήριο που είναι ενσωματωμένο στο πλαίσιο», δήλωσε ο Trevor Scherman, ιδιοκτήτης της Schergain. «Ο χειριστής απλώς ρίχνει το δίσκο χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο, καθαρίζει το δείγμα και το μετράει», λέει ο ίδιος.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, πολλοί αγρότες σε όλο τον κόσμο μπορούν γρήγορα να βαθμονομήσουν την αλωνιστική για να βελτιώσουν τις αποδόσεις και κατ' επέκταση την κερδοφορία τους. Όπως αναφέραμε, το σύστημα ήρθε και στην Ευρώπη (διαθέσιμο από την Oria Agriculture), ωστόσο στον Καναδά, τις Η.Π.Α και την Αυστραλία γίνεται ευρεία χρήση του συστήματος όταν αυτό βρισκόταν στην πρώτη γενιά του.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία