BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Από την διανομή στον ψεκασμό σε 30 λεπτά με το αυτοκινούμενο Rhino 4004 Multiset

Η βραζιλιάνικη εταιρεία PVT ανέπτυξε το Rhino 4004 Multiset, το αυτοκινούμενο όχημα το οποίο μπορεί να διανείμει υγρό και στερερό λίπασμα ενώ η λειτουργία του ως ψεκαστικού είναι εύκολη, με την εναλλαγή να απαιτεί 2 άτομα και 30 λεπτά.

004_256_IMG_PVT-Rhino-4004-Multiset04

Βασίλης Σοφός

29
0

Το Rhino 4004 Multiset είναι το αυτοκινούμενο μηχάνημα της βραζιλιάνικης PVT που τροφοδοτείται από έναν εξακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 260 ίππων υδροστατικής μετάδοσης και έχει την ικανότητα να λιπαίνει και να ψεκάζει, αφού διαθέτει κάδο 6 κυβικών και δεξαμενή ψεκασμού 4000 λίτρων.


Το αυτοκινούμενο Rhino 4004 Multiset έχει την ικανότητα να εναλλάσσει τις λειτουργίες διανομής και ψεκασμού μέσα σε 30 λεπτά.

Το σύστημα διανομής της PVT είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο με έναν ιμάντα από καουτσούκ που τροφοδοτεί δίδυμους δίσκους ικανούς να απλώνουν το λίπασμα στα 30 μέτρα. Η υδραυλική κίνηση στον ιμάντα επιτρέπει τη μεταβλητή ταχύτητα για αυτόματη αντιστάθμιση ταχύτητας και τη διατήρηση ενός σταθερού ρυθμού εφαρμογής.


Το εύρος διανομής του λιπασματος φτάνει τα 3 μέτρα χάρη στους διπλού πίσω δίσκους.

Από την άλλη μεριά, Το ψεκαστικό σύστημα που ενσωματώνει το Rhino έχει δεξαμενή χωρητικότητας 4000 λίτρων ένω αυτό περιλαμβάνει ένα σύστημα χημικής επαγωγής χωρητικότητας 30 λίτρων στο πίσω μέρος, με ένα τηλεχειριστήριο που επιτρέπει στον χειριστή να ρυθμίζει τις λειτουργίες ταχύτητας, πλήρωσης, κυκλοφορίας και χημικής πλήρωσης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η ανάρτηση Smartfloat για την πίσω μπούμα διαθέτει χειροκίνητο ή αυτόματο έλεγχο ύψους EchoPulse. Το αυτόματο αυτό σύστημα χρησιμοποιεί αισθητήρες με έξι επίπεδα ευαισθησίας για να διατηρήσει σωστό το επίπεδο της μπούμας σε ανώμαλα εδάφη ή σε στροφές. Οι μπούμες είναι διαθέσιμες σε πλάτος έως 32 μέτρα παρέχοντας ύψη εργασίας από 0,5 έως 2,4 μέτρα, με τις οι ηλεκτροπνευματικές βαλβίδες να αλλάζουν τα 9 ή 15 τμήματα. Επίσης, τα ακροφύσια ψεκασμού απέχουν 0,5 μέτρα μεταξύ τους ενώ μπορούν να φωτιστούν με προαιρετικό φωτισμό LED για νυχτερινό ψεκασμό.

Στην καμπίνα το τερματικό οθόνης αφής Ti7 της Hexagon Agriculture παρέχει στο σύστημα ελέγχου του διανομέα και του ψεκαστικού καθοδήγηση, λειτουργία αυτόματης ενεργοποίησης/απενεργοποίησης και έλεγχο τμημάτων. Παράλληλα, ένα δεύτερο τερματικό λειτουργεί ως πίνακας οργάνων για το ψεκαστικό και τον διανομέα, με πρόσβαση στην οθόνη αφής στις ρυθμίσεις και στις πληροφορίες που εμφανίζονται.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία