BACK TO
TOP
Τεχνολογία

To «φορητό» σύστημα ζύγισης των ζώων που λειτουργεί με Wi-Fi

Τα εύσημα για το φορητό και «απομακρυσμένο» σύστημα ζύγισης πηγαίνουν στον Αυστραλό Bill Mitchell, τον εμπνευστή και CEO της εταιρείας που είχε στο νου την άνεση, την εξοικονόμηση χρόνου αλλά και την αύξηση της κερδοφορίας για τους κτηνοτρόφους.

Optiweigh-750x450__1_

Βασίλης Σοφός

16
0

Ασυνήθιστο αλλά εντυπωσιακά καινοτόμο προϊόν φαντάζει το σύστημα ζύγισης που κατασκεύασε ο Αυστραλός Bill Mitchell για να προσφέρει εξοικονόμηση χρόνου και άνεση στους κτηνοτρόφους. Το σύστημα λειτουργεί ζυγίζοντας τα δύο μπροστινά πόδια του ζώου. Στη συνέχεια χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο για «υπολογισμό» ή εκτίμηση ολόκληρου του σωματικού βάρους του ζώου. Τα δεδομένα που προκύπτουν αποστέλλονται στη συνέχεια στον αγρότη σε πραγματικό χρόνο, για προβολή στο smartphone ή τον υπολογιστή.

Όπως φαίνεται, το μηχάνημα είναι και φορητό, αφού, λόγω του μικρού του μεγέθους, μπορεί να ρυμουλκηθεί εύκολα από το ένα πεδίο στο άλλο. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι θα δεν χρειάζεται να συγκεντρωθούν τα ζώα σε ένα σημείο για ζυγιστούν. Για τη λειτουργία του συστήματος απαιτείται ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, κάτι που αποτελεί ωστόσο πρόβλημα για πολλούς αγρότες. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, το σύστημα Optiweigh είναι εξοπλισμένο με μια συσκευή της Inmarsat (συνδεδεμένη μέσω δορυφόρου), η οποία μεταδίδει δεδομένα από το σύστημα Optiweigh στο smartphone ή τον υπολογιστή.

«Λαμβάνουμε φανταστικά σχόλια από τους πελάτες μας. Ένα αγρόκτημα στο Κουίνσλαντ είχε ένα πρόγραμμα ζύγισης για 2.000 βοοειδή που προηγουμένως χρειάζονταν τρεις ημέρες από την αρχή έως το τέλος της διαδικασίας. «Οι αγρότες ζυγίζουν τώρα το κοπάδι εξ αποστάσεως, με τα δεδομένα που μεταδίδονται να πηγαίνουν αυτόματα στους φορητούς υπολογιστές ή τα κινητά τους τηλέφωνα, αναφέρει ο εμπνευστής και CEO της εταιρείας, Bill Mitchell.

Όπως εξηγεί Bill Mitchell, τα οφέλη μεταξύ άλλων που προσφέρει το Optiweigh έχουν να κάνουν όχι μόνο με την εξοικονόμηση χρόνου και την άνεση αλλά και με την κερδοφορία, αφού ο κτηνοτρόφος έχει πλήρη εικόνα ανά πάσα στιγμή για το κατάλληλο βάρος των ζώων του, τα οποία στη συνέχεια θα πουληθούν σε καλύτερη τιμή.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία