Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Δύο νέους «all-round» φορτωτές για τον γεωργικό κλάδο φέρνει η Kramer

Τα δύο μικρά μοντέλα τοποθετούνται στη Σειρά KL, διαθέτουν κινητήρα Stage V της Yanmar και έρχονται με στόχο να καλύψουν επαρκώς τις καθημερινές εφαρμογές που απαιτεί ο γεωργικός και κτηνοτροφικός κλάδος.

csm_KL14_5-vor-einem-Rapsfeld_5170d39c89

Βασίλης Σοφός

1417
0

Δύο νέα μοντέλα φορτωτών με διαφορετική ισχύ είναι διαθέσιμα από την Kramer-Werke GmbH, η οποία απευθύνεται αυτή τη φορά σε ακόμη μεγαλύτερο κοινό με μικρές και μεσαίες εκτάσεις ή εγκαταστάσεις. Ο πρώτος φορτωτής, ο KL12.5, έχει κινητήρα 25,2 ίππων της Yanmar, φορτίο ανατροπής 1.140 κιλών και βάρος λειτουργίας 1.920 κιλά. Το δεύτερο μοντέλο, το νέο KL14.5, διαθέτει κινητήρα Yanmar 38,8 ίππων και έχει ελαφρώς υψηλότερο βάρος λειτουργίας, στα 2.070 κιλά, καθώς και φορτίο ανατροπής 1.400 κιλών.

Σύμφωνα με την Kramer, Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν ολοκαίνουργιο σχεδιασμό καμπίνας, καθώς και ορισμένα σύγχρονα χαρακτηριστικά άνεσης. Τα συμπαγή KL12.5 και KL14.5 είναι σχεδιασμένα με γνώμονα την ευελιξία, με την Kramer να κρατά χαμηλά τις διαστάσεις και να εστιάζει στο σύστημα διεύθυνσης αλλά και την ακτίνα στροφής. Με πλάτος μόλις 1,26 μέτρα και ύψος λίγο πάνω από 2 μέτρα, είναι ιδανικά για χαμηλά ύψη και στενά περάσματα, ειδικά όταν πρόκειται για εργασίες στον γεωργικό τομέα. Τα μηχανήματα βασίζονται σε ένα νέο πλαίσιο που τους επιτρέπει πολύ καλή ευελιξία χωρίς να μειώνεται η σταθερότητα.

Οι τρεις επιλογές του τρόπου λειτουργίας του τιμονιού προσθέτουν πόντους στην ευελιξία, με την κατασκευάστρια να δηλώνει ότι η τετραδιεύθυνση αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα για εκείνους που θέλουν σύντομους κύκλους φόρτωσης σε στενά σημεία. Για πρώτη φορά στην κατηγορία, λέει η Kramer, εφαρμόζεται το σύστημα κίνησης των εμπρός τροχών και η φιλοσοφία του καβουριού που κάνουν το μηχάνημα προσαρμόσιμο σε κάθε είδος εργασίας. Όλες αυτές οι ρυθμίσεις γίνονται μάλιστα πολύ απλά με το πάτημα ενός κουμπιού.

Μοντέρνες καμπίνες με την άνεση στα «συν»

Η Kramer εφοδιάζει τα μικρά αυτά μοντέλα με νέες καμπίνες οι οποίες είναι λειτουργικές αλλά και άνετες, αφού συνολικά κρατούν το κέντρο βάρους σε σωστά επίπεδα αλλά προσφέρουν σύγχρονα χαρακτηριστικά που προσφέρουν άνεση κατά την εργασία. Η μεγάλη είσοδος περιλαμβάνει αρκετά σκαλοπάτια διασφαλίζοντας έτσι μια άνετη και, πάνω από όλα, ασφαλή είσοδο και έξοδο ενώ η προαιρετικά διαθέσιμη κολόνα του τιμονιού είναι ρυθμιζόμενη και εξίσου χρήσιμη. Η ορατότητα είναι το ίδιο καλή, αφού σχεδόν όλη η καμπίνα καλύπτεται με μεγάλα τζάμια. Το παράθυρο στη δεξιά πλευρά μπορεί να ανοίξει με κλίση 180 μοίρες και η πόρτα της καμπίνας μπορεί να ανυψωθεί πλήρως και να ασφαλιστεί στη επιθυμητή θέση.

Στο κέντρο ελέγχου ο χειριστής θα συναντήσει μία νέα πλευρική κονσόλα που περιλαμβάνει πολλά λειτουργικά και εργονομικά χαρακτηριστικά και μια σειρά από αποθηκευτικούς χώρους για μικρό αντικείμενα. Όλοι οι σημαντικοί διακόπτες βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το δεξί χέρι ενώ το προαιρετικό σύστημα (διαθέσιμο μόνο στο μοντέλο KL 14.5) των τριών λειτουργιών χειριστή «Smart Driving PRO» κάνει τη ζωή ακόμη πιο εύκολη.

Υψηλή ισχύς και χαμηλή κατανάλωση με το «Smart Driving Pro»

Όπως αναφέρθηκε, το νέο μοντέλο KL14.5 είναι εξοπλισμένο με κινητήρα Yanmar 38,8 HP. Για την μειωμένη εκπομπή καυσαερίων-και τα δύο μηχανήματα είναι Stage V- υπάρχει το σύστημα DOC και το φίλτρο DPF ενώ για την εξοικόνομηση καυσίμου μεριμνά το σύστημα Smart Driving PRO που υποστηρίζει την εκάστοτε εφαρμογή με παραμετροποιήσεις στον τρόπο λειτουργίας του μηχανήματος.

Γνωστή επιτυχημένη «συνταγή» φόρτωσης

Οι μηχανικοί της Kramer χρησιμοποιήσαν τη γνωστή συνταγή για το σύστημα ζεύξης των μπροστινών εργαλείων. Επίσης, η μονάδα του φορτωτή με το σύστημα κίνησησης τύπου Z προσφέρει μεγάλες δυνατότητες ανύψωσης αλλά και ακρίβεια καθόλη τη διάρκεια της ανύψωσης ενώ μέσα στην καμπίνα ο χειριστής μπορεί να έχει πλήρη εικόνα της θέσης του κάδου και του πιρουνιού, κάτι που σίγουρα διευκολύνει όταν τα εξαρτήματα αλλάζονται το ένα μετά το άλλο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία