Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Αναβάθμιση στην πλατφόρμα διαχείρισης NEXT με προσθήκη live δεδομένων

Η πλατφόρμα Next Machine Management χρησιμοποιεί δεδομένα που μεταδίδονται μέσω της εφαρμογής agrirouter για να διευκολύνει τις διαδικασίες σχεδιασμού, παραγωγής και τεκμηρίωσης μεταξύ μηχανημάτων από διάφορετικούς κατασκευαστές.

agrirouter_S_36_1_opt

Βασίλης Σοφός

36
0

Το NEXT Machine Management, η πλατφόρμα που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τις εταιρείες AGCO, Krone, Kuhn, Lemken, Rauch και Pöttinger και επιτρέπει τη συμβατότητα στην επικοινωνία μεταξύ μηχανημάτων και εξοπλισμού από διαφορετικούς κατασκευαστές, βελτιώνεται με την προσθήκη λειτουργίας κατά την οποία οι εργολάβοι μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά μια σειρά από δεδομένα των μηχανημάτων.

Η FarmFacts βελτιώnει τώρα το σύστημα προσθέτοντας μια λύση τηλεμετρίας που επιτρέπει στους διαχειριστές των εκμεταλλεύσεων - υπό τον όρο ότι τα μηχανήματά τους είναι εξοπλισμένα με τη σχετική τεχνολογία - να παρακολουθούν τις τοποθεσίες όπου εργάζονται τα μηχανήματά τους και να λαμβάνουν σε πραγματικό χρόνο δεδομένα των μηχανημάτων, όπως η τρέχουσα χρήση, η παραγωγή και οι ποσότητες διανομής. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό καθιστά εύκολη την κατανομή μηχανημάτων στις θέσεις εργασίας τους, που σημαίνει ότι ολόκληρος ο στόλος μπορεί να αναπτυχθεί πιο αποτελεσματικά και οι διαδικασίες να παρακολουθούνται με πιο επαγγελματικό τρόπο.

Εκτός από την τηλεμετρία, βελτιώσεις έχει κάνει η εταιρεία και στο ίδιο το λογισμικό, το οποίο έγινε ακόμη πιο εύκολο στην λειτουργία του, αφού πολλές από τις καθημερινές και συχνές λειτουργίες (εξαγωγές δεδομένων και αναφορών) γίνονται πλέον με το πάτημα ενός κουμπιού. Η FarmFacts λέει ότι οι θέσεις εργασίας μπορούν να μεταφερθούν εύκολα σε μηχανήματα, επιτρέποντας τη βέλτιστη αξιοποίηση των ικανοτήτων και την αποτελεσματική διαχείριση των εκμεταλλεύσεων. Ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα μάλιστα είναι η ικανότητα μετάδοσης γραμμών ή χαρτών σε μηχανήματα με συστήματα διεύθυνσης που κάνουν χρήση GPS, έτσι ώστε τα χωράφια να μπορούν να καλλιεργούνται πιο στοχευμένα.

Δουλειά χωραφιού από το γραφείο

Οι αγρότες μπορούν να προγραμματίσουν την εργασία τους στο γραφείο και, στη συνέχεια, να μεταφέρουν τις πληροφορίες στο τερματικό των μηχανημάτων - ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή, τον τύπο ή την τοποθεσία του - και αργότερα να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα που λαμβάνονται από το μηχάνημα για να τεκμηριώσουν αυτόματα την εργασία που έχει πραγματοποιηθεί στο χωράφι.

Τα σημεία δεδομένων, όπως ένα αναγνωριστικό τοποθεσίας και η ώρα, ακόμη και παράμετροι όπως η ταχύτητα ταξιδιού, η κατανάλωση καυσίμου και οι ποσότητες διάνομής (π.χ. λιπάσματα ή προϊόντα φροντίδας των καλλιεργειών) καταγράφονται αυτόματα και τεκμηριώνονται στον λογαριασμό NEXT Farming LIVE του αγρότη. Σημειωτέον ότι η FarmFacts αναφέρει πως τα δεδομένα ανήκουν αποκλειστικά στον κάτοχο του λογαριασμού. Δεν κοινοποιούνται δεδομένα σε τρίτους χωρίς τη συγκατάθεση του κατόχου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία