Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

«Φλατ» έδαφος και μειωμένα λειτουργικά κόστη υπόσχεται η Lemken με τον Koralin 9

Το παρελκόμενο Koralin 9 της Lemken ουσιαστικά διαλύει το έδαφος, αφού είναι κυλιόμενο εργαλείο και όχι σταθερό, με την μικρότερη φθορά και την εξοικονόμηση νερού για την επόμενη καλλιέργεια να είναι δύο από τα σημαντικά πλεονεκτήματα.

lemken_koralin4__1__3

Βασίλης Σοφός

426
0

Οι μειωμένες βροχοπτώσεις και οι σχετικά ξηρές συνθήκες απαιτούν επανεξέταση στον τρόπο διαχείρισης των καλλιεργειών, λέει η Lemken, η οποία επισημαίνει μάλιστα και την ανάγκη για βέλτιστη ανάπτυξη της επόμενης καλλιέργειας αμέσως μετά τη συγκομιδή.

Το παρελκόμενο Koralin 9 αναπτύχθηκε με γνώμονα τις νέες συνθήκες στις καλλιέργειες και για αυτό τον λόγο προστατεύει την ισορροπία του νερού και έτσι εξοικονομεί νερό του εδάφους για τις επόμενες καλλιέργειες, εξηγεί η εταιρεία. Ταυτόχρονα, το έδαφος, συμπεριλαμβανομένων των υπολειμμάτων των καλλιεργειών, χαλαρώνει έτσι ώστε οι καλλιέργειες και οι σπόροι ζιζανίων να αναδύονται ομοιόμορφα.


Σύμφωνα με την Lemken, οι συμβατικοί επίπεδοι καλλιεργητές με πόδια τραβούν το έδαφος και φθείρονται γρήγορα, ειδικά σε ξηρές συνθήκες. Το Koralin 9 ανοίγει νέο έδαφος καθώς δεν είναι σταθερό αλλά κυλιόμενο εργαλείο που ουσιαστικά διαλύει το έδαφος.

Η Lemken εξηγεί τη λειτουργία του Koralin 9 λέγοντας ότι μπροστά από τα οριζόντια κοπτικά δόντια τοποθετούνται δύο σειρές κάθετων δίσκων, οι οποίοι χωρίζουν το χώμα και κόβουν τα οργανικά υπολείμματα ενώ το κομμένο υλικό πηγαίνει μπροστά από την άκρη και τις πλευρές των κοπτικών DeltaCut. Αυτό επιτρέπει στο δόντι να διεισδύει στο έδαφος πιο εύκολα και να λειτουργεί απρόβλημάτιστα χωρίς μπλοκαρίσματα. Τα μαχαίρια θα φθαρούν με αυτόν τον τρόπο λιγότερο και θα έχουν τρεις φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Τα κοπτικά μέρη DeltaCut πλάτους 38 εκατοστών είναι διατεταγμένα σε τρεις σειρές, συμμετρικά, με απόσταση γραμμής 30 εκατοστών και κάθε επικάλυψη 4,0 εκατοστά. Συνδέονται στο κύριο πλαίσιο με ένα εύκαμπτο σύνδεσμο υπερφόρτωσης με την εταιρεία να λέει ότι αυτό εξασφαλίζει την απαραίτητη πλευρική και καθ'ύψος σταθερότητα, έτσι ώστε τα μαχαίρια να μπορούν να λειτουργούν σε ολόκληρη την περιοχή.

Σε βάθη εργασίας από δύο έως το πολύ δέκα εκατοστά, τα DeltaCut βυθίζουν τις ρίζες ή τα ζιζάνια οριζόντια σαν μαχαίρι. Συνεπώς, το Koralin 9 κρίνεται κατάλληλο για πολλές επίπεδες εργασίες κοπής, καθεμία με ελαφρώς αυξημένο βάθος εργασίας.

Για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, η κατασκευάστρια λέει ότι υπάρχουν μαχαίρια που είναι εξοπλισμένα με σκληρό μέταλλο, τα οποία μειώνουν στο ελάχιστο το κόστος φθοράς και τα διαστήματα συντήρησης κατά τη διάρκεια της κύριας σεζόν.

Σημειωτέον ότι το βάθος του καλλιεργητή πραγματοποιείται ακριβώς μέσω τροχών στήριξης. Επομένως, ο κύλινδρος μπορεί να αντικατασταθεί από σβάρνα πολλαπλών σειρών για αποτελεσματικότερο έλεγχο των συσσωρευμένων καλλιεργειών αλλά και των ζιζανίων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία