BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Αποδοτικές και με 50% μικρότερες απαιτήσεις ισχύος οι νέες σπαρτικές της Claydon

Η ρύθμιση χαμηλότερης διαταραχής επιτρέπει στην σπαρτική Claydon Hybrid να σπέρνει απευθείας σε ψιλοκομμένο άχυρο και να καλύπτει καλλιέργειες και βοσκοτόπους.

2__claydon

Βασίλης Σοφός

35
0

Η Claydon αντικαθιστά το «συμβατικό» δόντι σποράς στην νέα αναρτώμενη σπαρτική Hybrid με την διπλή μονάδα δίσκων που μπορεί να λειτουργήσει μαζί με το κύριο δόντι ή σε συνδυασμό με τους διπλούς δίσκους κοπής.

Εξοπλισμένα με σημεία 15 χιλιοστών, τα δύο χαλύβδινα δόντια διαστάσεων 44 χλστ. x 12 χλστ. στη μονάδα των διπλών δίσκων διαθέτουν βοηθητικά ελατήρια διπλής σούστα τα οποία, σύμφωνα με τον Claydon, διατηρούν σταθερό βάθος σποράς ακόμη και σε πολύ ξηρές, σκληρές και βαριές εδαφολογικές συνθήκες, αλλά επιτρέπουν παράλληλα την πλευρικά κίνηση για να μετατοπίστούν τα επιφανειακά σκουπίδια και να αποτραπούν τα μπλοκαρίσματα.

Χαρακτηριστική στο αναβαθμισμένο μηχάνημα είναι η επιλογή σποράς για χαμηλή διαταρραχή του εδάφους που προσφέρει η κατασκευάστρια, αφού πρώτα τα βασικά κύρια δόντια αντικατασταθούν με μπροστινούς δίσκους διαμέτρου 330 χιλιοστών, είτε με απλούς είτε με τους ραβδωτούς Spiradisk.

Η Claydon λέει ότι το συμβατικό πρώτο κομμάτι του δίσκου μπορεί να αντικατασταθεί με διπλούς, απλώς ξεβιδώνοντας τρία μπουλόνια και αλλάζοντάς τα, ενώ ο συμβατικός κύριος δίσκος μπορεί να αντικατασταθεί με τη μονάδα διπλού δίσκου σε δευτερόλεπτα αφαιρώντας μόνο έναν πείρο.

«Με λίγες απλές, γρήγορες τροποποιήσεις οι σπαρτικές Hybrid μπορούν τώρα να χρησιμοποιηθούν για συμβατική σπορά, εγκατάσταση χαμηλής διαταραχής και σπορά για καλλιέργειες μηδενικής άροσης μέχρι την σπορά, με ή χωρίς τοποθέτηση λιπάσματος μεταξύ των σειρών ή στις σειρές σποράς», λέει ο Jeff Claydon. «Αυτό καθιστά τα νέα μοντέλα πολύ πιο ευέλικτα και από οικονομικής άποψης πιο αποδοτικά», σημειώνει ο ίδιος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία