BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Κάμερες για ακριβή ζιζανιοκτονία απ΄τα μηχανήματά της βάζει η Maschio Gaspardo

Οι καλλιεργητές της Maschio Gapardo, HS, μπορούν τώρα να λάβουν ένα υδραυλικό σύστημα καθοδήγησης που συνδέεται με μια κάμερα Culticam MK4HD, σύστημα δανεισμένο από την Claas.

hs2

Βασίλης Σοφός

33
0

«Intelligent guidance system» ονομάζει η Maschio Gapardo το νέο σύστημα καθοδήγησης που κάνει διαθέσιμο προς εγκατάσταση στα μηχανήματα της Σειράς HS και αποτελείται από ένα υδραυλικό σύστημα και τεχνολογία καμερών Culticam MK4HD.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η «έξυπνη» αυτή συσκευή καθοδήγησης που προσφέρεται από την Claas και διατίθεται στις τσάπες με πτυσσόμενο πλαίσιο της σειράς HS (έως 8 σειρές στα 75 εκατοστά και 12 σειρές στα 45-50 εκατοστά) αποτελείται από ένα υδραυλικά ελεγχόμενο σύστημα που συνδέεται με την κάμερα Culticam, έχοντας δύο ρόλους. Το «βασικό» σύστημα της Claas μπορεί να ανιχνεύει μόνο μια σειρά ενώ η έκδοση «Professional» προσφέρει δύο τρόπους λειτουργίας, 2D ή 3D, κατά τους οποίους γίνεται διάκριση των ζιζανίων ανάλογα με το χρώμα και το μέγεθος αυτών.

Αυτή η δεύτερη πιο εξειδικευμένη έκδοση ανιχνεύει πολλές σειρές και συνοδεύεται από αναλογικές βαλβίδες ελέγχου ενώ το σύστημα ελέγχεται από ένα τερματικό με οθόνης αφής. Παράλληλα, ένα κιτ φωτισμού LED διατίθεται προαιρετικά, ώστε το σύστημα να μην «προβληματίζεται» με τις δεδομένες συνθήκες φωτισμού.

Να τονίσουμε, τέλος, ότι η συσκευή μπορεί επίσης να εξοπλιστεί από μηχανικούς ανιχνευτές που βελτιστοποιούν τη λειτουργία τους στα ήδη ανεπτυγμένα φυτά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία