BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η αγγλική Trantor επιστρέφει με ελαφριά και «φιλικά» τρακτέρ

«Τώρα που οι αγρότες πρέπει να διπλασιάσουν τον όγκο τροφίμων έως το 2050, υπάρχουν πολλοί από αυτούς που πρέπει να αυξήσουν την απόδοση των καλλιεργειών, χρησιμοποιώντας ελαφρύτερα και γρηγορότερα τρακτέρ αλλά και παρελκόμενα», επισημαίνει η εταιρεία.

91842-164596

Βασίλης Σοφός

14
0

Η υγεία του εδάφους και η κλιματική αλλαγή συνδέονται άμεσα με την διαχείριση της γης από τα βαριά μηχανήματα -τρακτέρ και παρελκόμενα- σύμφωνα με την αγγλική κατασκευάστρια Trantor International Ltd. UK, η οποία σχεδιάζει τα επόμενά της μοντέλα τρακτέρ και μηχανημάτων με γνώμονα τα παραπάνω.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε δελτίο Τύπου που δημοσίευσε, επί του παρόντος 32 εκατομμύρια τρακτέρ χρησιμοποιούνται για όργωμα καθημερινά σε όλο τον κόσμο και όλα είναι βαριά μηχανήματα καθώς η φιλοσοφία του βαθέος οργώματος έχει υιοθετηθεί εδώ και πολλές γενιές. Το τελευταίο θεωρείται από πολλούς οργανισμούς ότι υποβαθμίζει την ποιότητα του πολύτιμου έδάφους.

Ένδειξη της μεγάλης και επαναστατικής αλλαγής στον σχεδιασμό των τρακτέρ για την Trantor αποτελεί το project τρέχει η ίδια σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Manchester. Αυτό που επείγει, λέει η εταιρεία, είναι η προσπάθεια για κατασκευή τρακτέρ που να είνα ελαφριά, γρήγορα και να μην καταναλώνουν πολύ καύσιμο. Μόνο έτσι, το 2050, η παραγωγή τροφίμων θα έει αυξηθεί μέχρι το 2050.

Ήδη διαφορετικά μοντέλα τρακτέρ Trantor κυκλοφορούν και δοκιμάζονται σε 15 διαφορετικές χώρες. Αυτά διαθέτουν ιπποδυνάμεις από 65 μέχρι και 165 ίππους και έχουν την κίνηση είτε στους 2 είτε στους 4 τροχούς. Χωρίς να μας δίνει πολλές πληροφορίες, η Trantor λέει ότι τα νέα τρακτέρ της θα διαθέτουν πολύ σύγχρονα υλικά που μειώνουν σημαντικά το βάρος και αυξάνουν την ταχύτητας στο έδαφος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία