Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

RealmFive: Η start-up επιχείρηση που βάζει τάξη στην λήψη αποφάσεων

Με μια σειρά από αισθητήρες και μια αξιόπιστη πλατφόρμα, η νεοφυής επιχείρηση RealmFive έχει αναπτύξει το δικό της οικοσύστημα στο οποίο τα δεδομένα από το χωράφι φιλτράρονται και συγκεντρώνονται στο cloud, ενισχύοντας την λήψη αποφάσεων.

71698086_2326458907683639_8186522375609647104_o

Βασίλης Σοφός

413
0

«Εργαζόμαστε για την παροχή hardware, λογισμικού και λύσεων αυτοματισμού σε τιμές που επιτρέπουν την επεκτάσιμη χρήση σε ολόκληρη τη γεωργική βιομηχανία», λέει ο Craig Burnside, διευθυντής επιχειρηματικών σχέσεων της RealmFive, περιγράφοντας το οικοσύστημα συσκευών για το χωράφι που έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία RealmFive.

Η νεοφυής επιχείρηση RealmFive ήθελε να δημιουργήσει κάτι βιώσιμο και επεκτάσιμο ώστε να γλιτώσει τον επαγγελματία από υψηλά κόστη και σπατάλες σε άλλα συστήματα συλλογής δεδομένων. Υπό αυτό το πρίσμα, η εταιρεία διέθεσε μια σειρά εργαλείων μαζί με μια πλατφόρμα συνδεσιμότητας που συγκεντρώνει, φιλτράρει και διαμοιράζει τα δεδομένα με τρόπο αξιόπιστο και ασφαλή.

«Η Πλατφόρμα λειτουργεί ως οικονομικά αποδοτικό σύστημα συλλογής δεδομένων που λειτουργεί σε όλη τη φάρμα», λέει η εταιρεία. «Οι αγρότες μπορούν να επιλέξουν ποιοι αισθητήρες θα συνδεθούν και τι να κάνουν με τα δεδομένα τους».

Η RealmFive τονίζει μάλιστα λέγοντας ότι το όλο σύστημα είναι ανοικτό υπό την έννοια ότι επιτρέπει στους αγρότες να συνδέσουν τα δεδομένα τους σε τρίτες πλατφόρμες της επιλογής τους ενώ παράλληλα όλες οι συκευές είναι σχεδιασμένες να αντέχουν στο σκληρό περιβάλλον των πεδίων.

Η πλατφόρμα συνδεσιμότητας αποτελείται από τρία βασικά στοιχεία τα οποία η εταιρεία ονομάζει R5 Core, R5 Cloud και R5 Click. «Το R5 Core μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο με πολλαπλές αρθρωτές τεχνολογίες», εξηγεί η εταιρεία. Στη συνέχεια, τα δεδομένα συλλέγονται στο ασφαλές R5 Cloud, όπου αποθηκεύονται. Αυτά τα δεδομένα είναι προσβάσιμα μέσω R5 Click ή σε άλλη εφαρμογή.

Η σειρά RealmFive περιλαμβάνει συσκευές για συνδεσιμότητα, καθώς και άλλες για παρακολούθηση της υγρασίας του εδάφους, του εξοπλισμού και του καιρού ενώ τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα μπορούν να εγκατασταθούν με λίγα ή καθόλου εργαλεία. Το μόνο εξοπλισμό που πρέπει να διαθέτει ένας αγρότης πριν από την εγκατάσταση είναι ένας υπολογιστής ή μια έξυπνη συσκευή για πρόσβαση σε δεδομένα.

Προσιτή επιλογή

Η RealmFive καινοτομεί πάντως και στον τρόπο αγοράς των τεχνολογιών της, αφού δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να αποκτήσει με μίσθωση τον εξοπλισμό ή να τον αγοράσει, απλά πληρώνοντα μια ετήσια συνδρομή η οποία περιλαμβάνει το ελάχιστο κόστος σύνδεσης δεδομένων, την πρόσβαση στο R5 Click και την εξυπηρέτηση πελατών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία