Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με δύο προηγμένα άροτρα στη Σειρά Master και Leader επεκτείνεται η Kuhn

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα δύο νέα άροτρα Multi-Master L και Multi-Leader XT προσφέρουν υψηλής ποιότητας απόδοση εντός του πεδίου ενώ ενσωματώνουν το προηγμένο σύστημα Pro Set για γρήγορες προσαρμογές και ρυθμίσεις χωρίς την ανάγκη εργαλείων.

Non-Stop_Hydraulic_Reset

Βασίλης Σοφός

1808
0

Η αυξημένη λειτουργική αποδοτικότητα είναι ένα από τα κοινά στοιχεία τα οποία χαρακτηρίζουν τα δύο νέα άροτρα της Kuhn που τοποθετούνται στην Σειρά Μaster και Leader. Το Multi-Master L επεκτείνει τη σειρά αρότρων της εταιρείας, μπαίνει ανάμεσα στα μοντέλα Master 153 και 183. Διατίθεται με 4, 5 ή 6 σώματα σε έκδοση για άροση εντός της αυλακιάς ή επιφανειακά και είναι κατάλληλο για τρακτέρ από 200 έως 300 ίππους. Η Kuhn λέει ωστόσο ότι τα «on-land» μοντέλα μπορούν να ρυθμιστούν έτσι ώστε να λειτουργούν και ως εργαλεία επιφανειακής άροσης.

Ένα νέο σύστημα ρύθμισης πλάτους εργασίας επιτρέπει την ρύθμιση του πλάτος της αυλακιάς να ρυθμιστεί στα 35, 40, 45 ή 50 εκατοατά χωρίς την αφαίρεση βιδών. Χαρακτηριστικό στο νέο Multi-Master L είναι το νέο σύστημα Pro Set που επιτρέπει τη ρύθμιση της ισοπέδωσης, της μετατόπισης, του βάθους και του φτυαριού χωρίς την χρήση εργαλείων. Αυτο για τον χειριστή σημαίνει εξοικονόμηση χρόνου ενώ παράλληλα η δυνατότητα της γρήγορης και απλής διατήρησης της βέλτιστης διαμόρφωσης του μηχανήματος σύμφωνα με το πλάτος και τις συνθήκες των αυλακώσεων εξασφαλίζει πάντα την μέγιστη απόδοση, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση καυσίμου και τη φθορά στο άροτρο.

Εξίσου νέο και σημαντικό χαρακτηριστικό στα Multi-Master L είναι και ο ενσωματωμένος ρυθμιζόμενος βραχίονας πίεσης που εξασφαλίζει την ταυτόχρονη συμπίεση των αυλακώσεων για τη διατήρηση της υγρασίας και τη δημιουργία ιδανικών συνθηκών σποράς.


Το μοντέλο Multi-Master L.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, έχοντας ενισχυμένη αγκίστρωση, ο βραχίονας πίεσης έχει σχεδιαστεί για χρήση με τους βαρύτερους κυλίνδρους στην αγορά και είναι ρυθμιζόμενος είτε μηχανικά είτε υδραυλικά από την καμπίνα του τρακτέρ (προαιρετικά). Ο συγκεκριμένος βραχίονας δίνει τη δυνατότητα για όργωμα μέχρι την άκρη του χωραφιού και είναι συμπαγής κατά τη μεταφορά ώστε να «ταυτίζεται» με τις διαστάσεις του αρότρου.

Όπως και με άλλα άροτρα στην Σειρά Master της Kuhn, το Multi-Master L διατίθεται με μπουλόνι έλξης ή υδραυλική ασφάλεια ενώ το προαιρετικό σύστημα ανάρτησης Opti-Drive στην κεφαλή παρέχει πρόσθετη προστασία τόσο στο άροτρο όσο και στο τρακτέρ κατά την εργασία ή κατά τη μεταφορά.

Multi-Leader XT

Από τη άλλη μεριά, η Kuhn βάζει στην γκάμα της το άροτρο Multi-Leader XT, στην κατηγορία των ημι-αναρτώμενων εργαλείων άροσης. Το βαρέως τύπου άροτρο είναι κατάλληλο για τρακτέρ έως 400 ίππους, διαθέσιμο και αυτό σε εκδόσεις για επιφανειακή άροση ή για άροση εντός των αυλακιών. Και εδώ πάντως ισχύει το ίδιο, με την Kuhn να λέει ότι η έκδοση «on-land» μπορεί να ρυθμιστεί για να λειτουργεί ως «in-furrow» μηχάνημα.

Η Kuhn τονίζει την λειτουργική αποδοτικότητα αλλά και την μειωμένη κατανάλωση καυσίμου ως στοιχεία που διασφαλίζονται από ένα νέο σύστημα διόρθωσης γραμμήςπου βελτιστοποιεί την πρόσφυση και ελαχιστοποιεί τη φθορά στο άροτρο.


Το μοντέλο Multi-Leader XT.

Όπως και με το Multi-Master L, το νέο άροτρο Multi-Leader XT επωφελείται από το σύστημα Pro Set για ρυθμίσεις χωρίς εργαλεία ελαχιστοποιώντας τον χρόνο που το μηχάνημα μένει εκτός λειτουργίας και αυξάνοντας την απόδοση στο πεδίο.

Να σημειωθεί ότι η δυνατότητα ρύθμισης του offset στο Multi-Leader XT επιτρέπει στην έκδοση on-land να λειτουργεί αποτελεσματικά με μεγάλου πλάτους τρακτέρ έως 5,4 μέτρων (για τρακτέρ με διπλούς τροχούς και ερπυστριοφόρα). Το Multi-Leader XT, τέλος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με βραχίονα πίεσης ενώ διατίθενται με τα δύο μπουλόνια έλξης αλλά και τα υδραυλικά συστήματα ασφαλείας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία