BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τη νέα Σειρά καλλιεργητών Terria ανέπτυξε η Pöttinger, 6 νέα μοντέλα στην γκάμα

Η νέα σειρά καλλιεργητών Τerria θα είναι διαθέσιμη από τον Νοέμβριο του 2020 με πλάτος εργασίας από 4 έως 6 μέτρα και με μοντέλα 3 και 4 σειρών (Terria 4030, 5030, 6030 και Terria 4040, 5040, 6040) για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, από τη ρηχή καλλιέργεια έως την πλήρη καλλιέργεια σε βάθος.

poettinger_terria_6030_1_hq_cc2_

Βασίλης Σοφός

20
0

Η επιλογή είναι στην ευχέρεια του χρήστη για το είδος της εφαρμογής που θα εκτελεστεί, λέει η Pöttinger για τα 6 νέα μοντέλα συρόμενων καλλιεργητών Terria που εισάγει στο χαρτοφυλάκιό της. Η κατασκευάστρια θα ξεκινήσει να διαθέτει το μηχάνημα από τον Νοέμβριο του 2020, με τα μοντέλα Terria 4030, 5030, 6030 και Terria 4040, 5040, 6040 να κάνουν πρεμιέρα στα χωράφια.

Αναλυτικότερα, η Pöttinger λέει ότι τα εργαλεία του καλλιεργητή Terria είναι τοποθετημένα συμμετρικά κατά μήκος της γραμμής έλξης. Αυτό εξασφαλίζει αξιόπιστη διείσδυση ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες, καθώς και σταθερότητα, πλήρη χαλάρωση και πολύ καλή ανάμειξη.

Για να διασφαλιστεί η σταθερή ροή του εδάφους, ακόμη και όταν υπάρχουν μεγάλες ποσότητες καταλοίπων αχύρου και συγκομιδής, τα Terria έχουν ένα αρκετά «γενναιόδωρο» ύψος πλαισίου και δυνατότητα βάθους 5 έως 35 εκατοστών.


Το νέο μοντέλο καλλιεργητή Terria 6040 της Pöttinger.

Στα νέα μοντέλα, αυτό που εξέλιξε επίσης η Pöttinger είναι το υπάρχον σύστημα προστασίας πετρών Nonstop. Εκτός από ένα μηχανικό στοιχείο Nova (δύναμη ενεργοποίησης 600 κιλά) προστέθηκε και μια ρυθμιζόμενη υδραυλική έκδοση (δύναμη ενεργοποίησης 650 κιλά) στην γκάμα. Και τα δύο συστήματα εγγυώνται τη μέγιστη απόσταση ενώ μειώνουν τη φθορά τόσο στο πλαίσιο όσο και στον εξοπλισμό.

Ευελιξία στην επιλογή των εργαλείων

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, δύο ρυθμίσεις επιτρέπουν την προσαρμογή του ποδιού στην επιθυμητή εργασία. Η ένταση ποικίλλει ανάλογα με την επιλεγμένη θέση και μπορεί να είναι επίπεδη ή απότομη. Οι βίδες λειτουργούν επίσης ως προστασία για τους κοχλίες διάτμησης. Η πρόσθετη ευελιξία παρέχεται από δύο θέσεις πτερυγίου για ρηχή κοπή ή καλή ανάμιξη ενώ εξαρτήματα που παρέχονται από την Pöttinger προέρχονται από την γνωστή γκάμα των Classic, Durastar και Durastar Plus. Για βαθιά χαλάρωση η Pöttinger λέει μάλιστα ότι διατίθεται και ένα μέρος Durastar πλάτους 40 χιλιοστών.

Πλαίσιο που «σέβεται» το έδαφος

Για να εξασφαλιστεί μια ακτίνα στροφής όσο πιο μικρή γίνεται οι μηχανικοί της Pöttinger έχουν ενσωματώσει τους τροχούς στην περιοχή εργασίας, με αποτέλεσμα ένα πιο συμπαγές συνολικό μήκος. Το μηχάνημα είναι εξοπλισμένο είτε με ένα δίτροχο πλαίσιο είτε, προαιρετικά, με ένα τετράτροχο πλαίσιο, ανάλογα με το πλάτος εργασίας. Με το τελευταίο, το μηχάνημα έρχεται σε επαφή με μεγαλύτερη επιφάνεια του εδάφους που έχει ως αποτέλεσμα ιδανική κατανομή βάρους και «τέλεια προστασία του εδάφους», επισημαίνει η φίρμα.

Υδραυλικός έλεγχος βάθους για μεγαλύτερη άνεση

Για γρήγορη και ακριβή προσαρμογή σε όλα τα είδη των εδαφικών συνθηκών, η Pöttinger εφοδίασε τον καλλιεργητή Terria με πλήρως υδραυλική ρύθμιση βάθους, από τον βασικό κιόλας εξοπλισμό. Οι μεγάλοι τροχοί jockey και ο πίσω κύλινδρος διασφαλίζουν ότι το μηχάνημα δεν αποκλίνει από το επιλεγμένο βάθος εργασίας ενώ η ράβδος έλξης διαθέτει υδραυλικό κύλινδρο για ακρίβεια στην ακουλουθία προς την κατεύθυνση της διαδρομής. Επιπλέον, ο κύλινδρος ράβδου έλξης μπορεί να βελτιώσει την πρόσφυση με τη βοήθεια κλιπ ταλάντευσης και να μεταφέρει το βάρος του καλλιεργητή στον πίσω άξονα του τρακτέρ.

Αξίζει να αναφέρουμε πως για την αξιόπιστη ισοπέδωση, η Pöttinger παρέχει κοίλους δίσκους που δε θέλουν συντήρηση, τοποθετημένους σε ζεύγη που οδηγούνται στο έδαφος από τον πίσω κύλινδρο. Συνεπώς, η επαναλαμβανόμενη ρύθμιση του βάθους εργασίας δεν είναι απαραίτητη, σύμφωνα με την κατασκευάστρια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία