BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Μεγαλύτερη απόδοση και νέο σύστημα αλωνίσματος για τις δεύτερης γενιάς Claas Lexion 6000/5000

H κατασκευάστρια Claas λανσάρει συνολικά 7 νέα μοντέλα της Σειράς 6000 και 5000 των θεριζοαλωνιστικών Lexion, οι οποίες διαθέτουν ένα ολοκαίνουργιο σύστημα αλωνίσματος APS που θέτει νέα πρότυπα όσον αφορά στις επιδόσεις αλωνίσματος και διαχωρισμού στην συγκεκριμένη κατηγορία.

unnamed__8__3

Βασίλης Σοφός

99
0

Ανεβάζουν ακόμη πιο ψηλά τον πήχη της απόδοσης οι νέες θεριζοαλωνιστικές Lexion 6000/5000 της Claas, οι οποίες, στην δεύτερη γενιά τους τώρα, εφοδιάζονται με ένα ολοκαίνουργιο σύστημα αλωνίσματος και διαχωρισμού ενώ διαθέτουν παράλληλα αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς, όπως αναμένει κανείς από ένα νέο μηχάνημα.

Στην «καρδιά» του νέου συστήματος αλωνισμού βρίσκεται ένα τύμπανο 755 χιλιοστών, το οποίο είναι 26% μεγαλύτερο από εκείνο των μοντέλων L exion 600. Πίσω από αυτό, το νέο τύμπανο διαχωρισμού διαμέτρου 600 χιλιοστών παρέχει επιπλέον διαχωρισμό κόκκων από το άχυρο ενώ αυξημένο είναι και το κοίλο. Η κατασκευάστρια μάς λέει μάλιστα ότι εκτός από το νέο σύστημα αλωνίσματος Synflow Walker, όλα τα μοντέλα διαθέτουν το σύστημα καθαρισμού Jetstream, το οποίο προηγουμένως εφοδίαζε μόνο τα υβριδικά μηχανήματα Lexion.

Οι νέες Lexion τροφοδοτούνται από κινητήρες της MAN ή της Mercedes-Benz και αρχικά η Claas θα βάλει στην γκάμα της συνολικά 7 μοντέλα, με τις Lexion 6900 και 6800 να αποτελούν τα κορυφαία μοντέλα που τοποθετούνται ανάμεσα στις άλλες Lexion και τα υβριδικά μηχανήματα.


Εκτός από το νέο σύστημα αλωνίσματος Synflow Walker, όλα τα μοντέλα διαθέτουν το σύστημα καθαρισμού Jetstream, το οποίο προηγουμένως είχαν μόνο τα υβριδικά μηχανήματα.

Αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό στα νέα μηχανήματα είναι το ευφυές σύστημα διαχείρισης κινητήρα Dynamic Power, ένα νέο τεχνολογικό βοήθημα που διατίθεται σε όλα τα μοντέλα 6000/5000 «straw-walker« και προσαρμόζει αυτόματα την ισχύ του κινητήρα σε σχέση με το φορτίο. Η χωρητικότητα της δεξαμενής σιτηρών κυμαίνεται από 9.000 λίτρα στο μικρότερο 5300 έως 13.500 λίτρα στο μοντέλο 6900. Σύμφωνα με την Claas, η πρόσβαση στη δεξαμενή για καθαρισμό και συντήρηση έχει επίσης βελτιωθεί ενώ διατίθενται 7 διαφορετικοί αναδευτήρες εκφόρτωσης με μήκος έως 12 μέτρα, οι οποίοι έχουν γωνία περιστροφής εμπρός 105 ° για βελτιωμένη ορατότητα.

Ανάλογα με το μοντέλο και τη διάμετρο του αναδευτήρα, η μέγιστη ταχύτητα εκκένωσης είναι 180 λίτρα/δευτερόλεπτο στο μοντέλο 6900, επιτρέποντας την εκκένωση της δεξαμενής των 13.800 λίτρων σε 75 δευτερόλεπτα.

Φυσικά, η Claas εφοδιάζει τις νέες Lexion με το τελευταίας γενιάς τερματικό αφής CEBIS που περιλαμβάνει τις πιο πρόσφατες αυτοματοποιημένες επιλογές για την υποβοήθηση του χειριστή.
Σημειωτέον πως για πρώτη φορά η γκάμα των Lexion περιλαμβάνει και ένα αποκλειστικά ερπυστριοφόρο μοντέλο, την Lexion 5500 Terra Trac.

Όλα τα άλλα τροχοφόρα μηχανήματα είναι διαθέσιμα με κλείδωμα διαφορικού και μπορούν επίσης να διαμορφωθούν με μεγαλύτερα μεγέθη ελαστικών τόσο για τον μπροστινό όσο και για τον πίσω άξονα, με διαστάσεις έως 42 ίντσες και διάμετρο 2,15 μέτρα στον μπροστινό άξονα και 30 ίντσες με διάμετρο έως 1,75 μέτρα στον πίσω μέρος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία