BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Οι «αποστάσεις» επιταχύνουν την ψηφιοποίηση στην γεωργία λέει η John Deere

Τα μέτρα κοινωνικής απόστασης που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας αύξησαν το ενδιαφέρον για χρήση ψηφιακών πλατφορμών με χαρακτηριστική την ολοένα και μεγαλύτερη υιοθέτηση λύσεων εξ αποστάσεως συνδεσιμότητας στην Βραζιλία.

20191110_124837-1920x1200

Βασίλης Σοφός

23
0

Η πανδημία αύξησε το ενδιαφέρον των αγροτών στην Βραζιλία για ψηφιακές πλατφόρμες υποστήριξης και συνδεσιμότητας με τα μηχανήματά τους, σύμφωνα με την John Deere, η οποία λέει μάλιστα πως οι Βραζιλιάνοι σπεύδουν να αγοράσουν και τον αντίστοιχο συμβατό εξοπλισμό.

Οι παράγοντες που συνεισέφεραν σε αυτή την ολοένα και μεγαλύτερη υιοθέτηση τέτοιων συστημάτων είναι η περιορισμένη δια ζώσης συναλλαγή μεταξύ αγροτών και προμηθευτών ή ακόμη και αντιπροσωπειών, με την λύση-μονόδρομος να είναι και η τηλεδιάσκεψη μέσω εξειδικευμένων εφαρμογών.

Σύμφωνα με άρθρο του Bloomberg, οι Βραζιλιάνοι καλλιεργητές, οι οποίοι είναι κατά μέσο όρο νεότεροι από τους ομολόγους τους στις ΗΠΑ, έχουν προσαρμοστεί καλά στις ψηφιακές πλατφόρμες καθώς ο ιός τους κρατά στα αγροκτήματά τους, δήλωσε ο Rodrigo Bonato, διευθυντής του Ομίλου Intelligent Solutions Group για τη Λατινική Αμερική ενώ, όπως δηλώνει ο βιομηχανικός όμιλος Anfavea, οι πωλήσεις μηχανημάτων αναμένεται να ταυτιστούν με τα επίπεδα του περασμένου έτους.

Ωστόσο η έλλειψη δικτύων ικανών για να στηρίξουν τη συνδεσιμότητα σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές της Βραζιλίας αποτελούν ένα σημαντικό εμπόδιο για ένα ορισμένους αγρότες, οι οποίοι όμως χαιρετίζουν αυτή τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει η πανδημία.

Ο Rodrigo Bonato πάντως δηλώνει πως οι τηλεπικοινωνίες, από την μεριά τους, προσπαθούν να φέρουν σε επαφή τους αγρότες απομακρυσμένων περιοχών με τις ψηφιακές πλατφόρμες εξ αποστάσεως χειρισμού και υποστήριξης κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι τους.

Να σημειώσουμε πώς η Βραζιλία έχει ήδη περίπου 23 εκατομμύρια «συνδεδεμένα» στρέμματα ενώ εκτιμάται ότι σε 5 χρόνια η ψηφιοποίηση θα καλύψει το 70-80% των βραζιλιάνικων αγροκτημάτων, κάτι που θα αυξήσει την την ήδη καλή παραγωγικότητα σε εξαγωγή σόγιας, ζάχαρης και καφέ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία