Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η αυτοκινούμενη τρυγητική μηχανή Optimum της Pellenc στους ελληνικούς αμπελώνες

H ομάδα της Agrotech S.A, σε συνεργασία με αντιπροσώπους της κατασκευάστριας γαλλικής εταιρείας, εκπαίδευσαν και παρέδωσαν το ισχυρό αυτό μηχάνημα στο Κτήμα Σώκου, στις Ερυθρές Αττικής και στο σταφυλοσυλλεκτικό συγκρότημα Νεμέας – Μιχάλης Πιπέρης - Κώστας Καρυώτης στο Λεόντιο Νεμέας.

Παραδοση_Νεμεα

Βασίλης Σοφός

141
0

Τις ολοκαίνουργιες αυτοκινούμενες τρυγητικές μηχανές Optimum της Pellenc παρέδωσε ο αποκλειστικός εισαγωγέας Agrotech S.A. σε δύο αμπελώνες σε Αττική και Νεμέα, ύστερα από εκπαίδευση των παραγωγών για τον σωστό τρόπο χρήσης τους. Συγκεκριμένα, η ομάδα της Agrotech σε συνεργασία με αντιπροσώπους της κατασκευάστριας γαλλικής εταιρείας, εκπαίδευσαν και παρέδωσαν το ισχυρό αυτό μηχάνημα στο Κτήμα Σώκου, στις Ερυθρές Αττικής και στο σταφυλοσυλλεκτικό συγκρότημα Νεμέας – Μιχάλης Πιπέρης - Κώστας Καρυώτης στο Λεόντιο Νεμέας.

Η αυτοκινούμενη τρυγητική Optimum είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να λαμβάνει υπόψιν της τις ανάγκες της πολύλειτουργικής εργασίας με τις ικανότητες περιστροφής της στις άκρες του αμπελώνα με τη βοήθεια του συστήματος Easy Turn να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. Από την άλλη, με το πρωτοπόρο, καινοτόμο σύστημα εκραγισμού Selectiv Process της Pellen, επιτυγχάνεται ο τέλειος διαχωρισμός του καρπού από το τσαμπί.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το σύστημα Selectiv Process που διαθέτει το μηχάνημα δεν συνθλίβει τον καρπό και τον διατηρεί άθικτο κατά την διαδικασία της συγκομιδής ενώ είναι κατάλληλο ακόμα και για αμπελώνες που απαιτούν την άψογη συλλογή του σταφυλιού, όπως η συλλογή του με το χέρι, στοχεύοντας σε κρασί υψηλής ποιότητας.

Χαρακτηριστικό στο νέο αυτοκινούμενο μηχάνημα της Pellence είναι το γεγονός ότι η διαδικασία συλλογής και διαχωρισμού του καρπού συνεχίζεται ακόμα και με υψηλή ταχύτητα, αφού πρόκειται για την μοναδική μηχανή στον κόσμο που δουλεύει το σύστημα εκραγισμού με ταχύτητα υψηλότερη των 5 χλμ./ώρα, κρατώντας σταθερή απόδοση. Εκεί που άλλες μηχανές χρειάζονται αισθητή μείωση της ταχύτητας τους και δεν εγγυόνται την σταθερότητα της εργασίας τους.


Tο σύστημα Selectiv Process δεν συνθλίβει τον καρπό και τον διατηρεί άθικτο κατά την διαδικασία της συγκομιδής.

Επιπρόσθετα, η Optimum είναι σχεδιασμένη για γρήγορη και άνετη διαδρομή με εξαιρετικά γρήγορες υδραυλικές και ηλεκτρικές συνδέσεις. Η γαλλική κατασκευάστρια λέει ότι σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει η ύπαρξη ενός εύχρηστου one-touch πάνελ, εικονογραφημένο έτσι ώστε να μην χρειάζεται χρήση κάποια γλώσσας, καθώς και ενός πολυχρηστικού Joystick. Αξίζει, τέλος, να επισημάνουμε ότι η εταιρεία ενσωματώνει «πράσινη τεχνολογία», κάτι που σημαίνει ότι αυξάνονται οι ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών ώστε να πληρούνται οι προδιαγραφές της αειφόρου ανάπτυξης όσο δυνατόν περισσότερο.

Η Pellenc λέει μάλιστα ότι με την εξέλιξη της τεχνολογίας αναπτύχθηκαν νέοι τρόποι κατασκευής καινοτόμων μπαταριών που προσφέρουν ακόμα περισσότερα οφέλη. Σε σύγκριση με την βενζινοκίνηση, επιτυγχάνεται μηδενική εκπομπή ρύπων στο περιβάλλον, τα μηχανήματα είναι πιο ευέλικτα και, φυσικά, μειώνουν το κόστος λειτουργίας με σεβασμό τόσο στον χρήστη όσο και στον καρπό. Σε σύγκριση με την βενζινοκίνηση, επιτυγχάνεται μηδενική εκπομπή ρύπων στο περιβάλλον, πιο ευέλικτα ελαφριά μηχανήματα που μειώνουν το κόστος λειτουργίας με σεβασμό στον χρήστη και στον καρπό.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία