BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ακρίβεια υπο-ίντσας για το νέο σύστημα καθοδήγησης VSN της Raven

Η πλήρης καθοδήγηση στην φυλλοκάλυψη αλλά και η αυτόματη εναλλαγή σειράς προστίθενται στις ήδη προηγμένες λειτουργίες του συστήματος οπτικής καθοδήγησης VSN της Raven.

102679929_10156941917161296_2183567798557474816_o

Βασίλης Σοφός

16
0

Ένα βήμα πριν προσφέρει μια πλήρως αυτόνομη λύση στον επαγγελματία όσον αφορά στην οπτική καθοδήγηση που φέρνει το σύστημα VSN βρίσκεται η Raven, η οποία ανακοινώνει δύο νέα χαρακτηριστικά για την συγκεκριμένη συσκευή.

Αναλυτικότερα, η πλήρης καθοδήγηση ακόμη και σε θόλους φυλλοκάλυψης αλλά και η αυτόματη εναλλαγή σειράς είναι τα τελευταία τεχνολογικά χαρακτηριστικά που φέρνει το νέο σύστημα VSN οπτικής καθοδήγησης για τα αγροτικά μηχανήματα.

Πλήρης καθοδήγηση στους θόλους

Η πρώτη εξέλιξη του συστήματος σχετίζεται με τους «ανέπαφους» αισθητήρες ραντάρ οι οποίοι καθοδηγούν το μηχάνημα σε πλήρη συγκομιδή θόλων. «Αυτή η προληπτική προσέγγιση δεν βασίζεται σε μηχανισμούς και καθοδηγεί με ακρίβεια το μηχάνημα σε ταχύτητες που ξεπερνούν τα 28 χλμ./ώρα, διατηρώντας ακρίβεια υπο-ίντσας σε διαφορετικές συνθήκες καλλιέργειας», επισημαίνει η κατασκευάστρια Raven.

Αυτόματη αλλαγή σειράς

Το δεύτερο νέο χαρακτηριστικό, που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2020, θα γυρίζει αυτόματα το μηχάνημα στο κεφαλάρι σε κάθε άκρο ενός φυτεμένου χωραφιού. Αυτή η τεχνολογία προειδοποιεί τον χειριστή να επιβραδύνει, ξεκινά την διαδικασία της στροφής, βρίσκει αυτόματα το επόμενο σετ σειρών και γυρίζει, οδηγώνρας με ακρίβεια το μηχάνημα στο επόμενο πέρασμα.

Σύμφωνα με την Raven, εκτός από τη μείωση της κόπωσης του χειριστή αυτή η συμπληρωματική τεχνολογία συμβάλλει ακόμη και στην όσο το δυνατόν μείωση των «χαμένων» σειρών, των ζημιών στις καλλιέργειες και του υπερβολικού ψεκασμού.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία